Το όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Το όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Το όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2509 ΦΟΡΕΣ

Δωρεά βιβλιοθήκης στο 1ο δημοτικό σχολείο από τη σύζυγο του, Τζένη

«Ο Δημητρης Κρεμαστινός άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στη πολιτική ζωή του τόπου και αγωνίστηκε για τα θέματα της δημόσιας υγείας με δυναμισμό και με αίσθημα ευθύνης» τόνισε στο χαιρετισμό της, στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκαν στη κοινότητα Αρχαγγέλου Ρόδου, η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού προς το κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρακαταθήκη που αφήνει, ειδικά στους νεους πολιτικούς είναι πολύ μεγάλη. Η υφυπουργός Παιδείας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις αυτές αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα του Δημήτρη Κρεμαστινού ως υπουργού Υγείας κάνοντας αναφορά στην οργάνωση και λειτουργία του ΕΚΑΒ, στην ανάπτυξη της τηλεϊατρικής ενώ εξήρε την ταπεινότητα και την σεμνότητα του Δωδεκανήσιου πολιτικού καθώς και το επιστημονικό του έργο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τον Δημήτρη Κρεμαστινό που ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα, ονοματοδοτήθηκε το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, σε Κέντρο Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ως ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στο έργο και στην προσφορά του.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στο νησί της Χάλκης, αλλά μεγάλωσε στην κοινότητα Αρχαγγέλου της Ρόδου, με την οποία διατήρησε σημαντικούς δεσμούς όλα τα χρόνια της ζωής του. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αρκετός κόσμος. Μετά την ονοματοθεσία του Κέντρου Υγείας, σε άλλη εκδήλωση εγκαινιάστηκε βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου,η οποία αποτελεί δωρεά της συζύγου του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένης.

Αύριο στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί εξάμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και θα ονοματοδοτηθεί δρόμος της κοινότητας με το όνομα του ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια προτομής. Στον χαιρετισμό που απεύθυνε σήμερ ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα ο Αρχάγγελος, Θυμάται, και Τιμά. Θυμάται και τιμά το παιδί, που μεγάλωσε κάτω από το Φώς του και γαλουχήθηκε με τις αξίες αυτού του τόπου: ώστε να διαπρέψει στη ζωή, ως ένας αληθινά σημαντικός άνθρωπος.

Ο Αρχάγγελος θυμάται και τιμά τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον Τζίμη, όπως τον αποκαλούσαμε οι αμέτρητοι φίλοι του στη Ρόδο, τον πολιτικό και τον επιστήμονα, που απέδειξε με τη ζωή του τι σημαίνει Ροδίτικο Πνεύμα. Πάντα μπροστά, πάντα ψηλά, πάντα με έγνοια για τον συνάνθρωπο, και με λατρεία για τη Ρόδο, και τα Δωδεκάνησα. Το να είσαι άξιος, να σώζεις ζωές είναι μεγάλη ευλογία. Και με αυτή την ευλογία, ο Δημήτρης Κρεμαστινός διένυσε μια διαδρομή αξιών και ήθους, κι έζησε μια ζωή προσφοράς, γεμάτη απλότητα και καλοσύνη, έχοντας στο πλευρό του, ακούραστη σύντροφο, την Τζένη.

Αυτό το διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, του Δημήτρη Κρεμαστινού, από την τοπική κοινωνία του Αρχαγγέλου, με επίκεντρο τις δυο πιο σημαντικές προτεραιότητες, την Υγεία και την Παιδεία, είναι μια συμβολική ανταπόδοση, της μεγάλης συνεισφοράς του Δημήτρη Κρεμαστινού και στη Χώρα, και στον Τόπο μας.»

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη