Η Αστυνομία απέλασε από την Κάλυμνο παλαιοημερολογίτη ιερέα και μοναχές

Η Αστυνομία απέλασε από την Κάλυμνο παλαιοημερολογίτη ιερέα και μοναχές

Η Αστυνομία απέλασε από την Κάλυμνο παλαιοημερολογίτη ιερέα και μοναχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1105 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2869

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟΝ
Υπό της Ενώσεως Κατοίκων Κάστρου υπεβλήθη έγγραφον προς τον Πρωθυπουργόν κ. Καραμανλήν διά του οποίου ζητείται όπως ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, με την πραγματικήν και ειλικρινή του αγάπην προς την Δωδεκάνησον, ενδιαφερθή διά να περιληφθούν εις το Οικιστικόν πρόγραμμα και οι κάτοικοι του Κάστρου Ρόδου.

ΣΗΜΕΡΟΝ Θ’ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΗΣΑΝ ΑΛΙΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΑΘΗΝΑΙ, 27. Πληροφορίαι εκ Κωνσταντινουπόλεως αναφέρουν ότι αύριον, λόγω της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Τουρκίας την 29ην Οκτωβρίου, θα απελευθερωθούν 15 Έλληνες αλιείς μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Δωδεκανήσιοι, οι οποίοι κρατούνται εις τας Τουρκικάς φυλακάς. Εν τω μεταξύ ως μετέδωσε το Γαλλικόν Πρακτορείον εκ Κωνσταντινουπόλεως αύριον η Τουρκική Κυβέρνηση θα αμνηστεύση 25.000 πολιτικούς κρατουμένους.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΗΛΑΣΕΝ ΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ. (Του ανταποκριτού μας). Την παρελθούσα εβδομάδα αφίκοντο ενταύθα Παλιοημερολογίτισσαι μοναχαί. Αύται εν συνεργασία μετά Ιερέως παλιοημερολογίτου, αφιχθέντος προσφάτως, προέβησαν εις προσηλυτισμόν.
Ακολούθως διάφοροι φανατικοί Καλύμνιοι παλαιοημερολογίται απεπειράθησαν να δωρίσουν τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Σοφίας, εις τον Ιερέα και τας μοναχάς. Κατόπιν τούτου και εν όψει ανεπανορθώτου θρησκευτικού διχασμού, εν Καλύμνω, αι αστυνομικαί αρχαί της νήσου, προέβησαν εις την απέλασιν εκ της Καλύμνου τόσον του Ιερέως, όσον και των μοναχών.
Κατά την ημέραν της απελάσεως των ξένων παλαιοημερολογιτών, οι ενταύθα φανατικοί οπαδοί των, απεπειράθησαν να οργανώσουν επεισόδια.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΚΟΠΗ ΜΑΝΔΑΡΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Ήρχισεν ενταύθα εις την παραγωγικήν περιφέρειαν Βαθέος, η κοπή των πρώτων μανδραρινιών, τα οποία θα σταλούν εις Δυτικήν Γερμανίαν.
Ήδη έφθασεν εις την νήσον έμπορος, ο οποίος ηγόρασε 10.000 κιλά α! ποιότητος, τα οποία θα αποσταλούν εις Φραγκφούρτην. Σημειωτέον ότι τα μανδαρίνια της Καλύμνου ωριμάζουν πρωιμότερα εξ όλων της Μεσογείου και έχουν συνήθως μεγίστην διάμετρον 15-20 εκατοστών.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΙΦΘΕΡΙΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το υπουργείον Προνοίας, δι’ εγκυκλίου του προς τα Υγειονομικά Κέντρα παραγγέλλει όπως λόγω της εποχιακής εξάρσεως της διφθερίτιδας, διενεργήσουν εμβολιασμούς επί των μη εβδολιασθέντων παιδιών. Ο αντιδιφθεριτικός εμβολιασμός, συνιστάται από ηλικίας ενός έτους, η δε ανοσία κρατεί από μακρόν χρονικόν διάστημα.

120.000 ΔΡΧ. ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Υπουργείου Γεωργίας εκ της διατεθείσης διά τον τρέχοντα μήνα πιστώσεως διά τον επανεπεικισμόν παραμεθορίων περιοχών χορηγούνται 120.000 δραχμαί, διά το Καστελλόριζον, προς τον σκοπόν εκτελέσεως διαφόρων έργων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...