Κάντε την ετήσια μαστογραφία σας

Κάντε την ετήσια μαστογραφία σας

Κάντε την ετήσια μαστογραφία σας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Το Παράρτημα Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, φωταγώγησε κι εφέτως στο ροζ χρώμα μέρος του κτιρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αγαίου.

Με το τρόπο αυτό θέλησε να δώσει πιο έντονο το μήνυμα της πρόληψης, ευαισθητοποιώντας όλες τις γυναίκες στο να προβαίνουν σε πιο τακτικές ιατρικές εξετάσεις. Προσέχουμε τους αγαπημένους μας αλλά δεν παραμελούμε τον εαυτό μας.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, θα ήθελε κατ’ αρχάς να εκφράσει την ευχή να μην θυμόμαστε την 1η σε συχνότητα κακοήθεια των γυναικών μόνον έναν μήνα τον χρόνο.

Η ενημέρωση, η ενθάρρυνση, η υπενθύμιση και η προτροπή στον προληπτικό έλεγχο μαστών πρέπει να αποτελεί ρουτίνα για όλους τους υγειονομικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λόγω των δύσκολων συγκυριών, οικονομικών και κοινωνικών, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να παροτρύνουμε όλες τις γυναίκες να υποβάλλονται σε έλεγχο, λόγω του αυξημένου άγχους της καθημερινότητας το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για της ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Οι οικονομικές δυσχέρειες ή η πανδημία του COVID-19 δεν αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβαση στη μαστογραφία η οποία αποτελεί και τη σημαντικότερη εξέταση. Η προληπτική ψηφιακή μαστογραφία μετά τα 40 έτη, δικαιολογείται από όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Φορέστε, λοιπόν, τη μάσκα σας και κάντε την ετήσια μαστογραφία σας. Μην αμελείτε την υγεία των μαστών σας. Δεν υπάρχει δικαιολογία.

Παρά την πρόοδο της επιστήμης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού τα καλύτερα αποτελέσματα και η ίαση επιτυγχάνονται κυρίως στα πρώιμα στάδια της νόσου. Το μήνυμα είναι λοιπόν σαφές: δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η πανδημία και οι συνέπειες αυτής δεν αποτελούν εμπόδιο στη συνέχιση της πρόληψης όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Μένουμε ασφαλείς και πάνω από όλα υγιείς.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών