Αθωώθηκε 50χρονος Τυνήσιος κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης

Αθωώθηκε 50χρονος Τυνήσιος κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης

Αθωώθηκε 50χρονος Τυνήσιος κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 598 ΦΟΡΕΣ

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν ...από 19 χρόνια στη Ρόδο

Αθώο έκρινε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 50χρονο από την Τυνησία που κατηγορούνταν για το βιασμό 14χρονης Γερμανίδας.

Το δικαστήριο εκδίκασε για δεύτερη φορά την υπόθεση μετά από την προσφυγή του 50χρονου στον Άρειο Πάγο, ενώ το αδίκημα φέρεται να είχε διαπραχθεί πριν από δεκαεννέα χρόνια στο νησί μας.

Πάντως χθες και ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του επεσήμανε τις αντιφατικές καταθέσεις που υπάρχουν για την υπόθεση, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπήρξε βιασμός και πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο και έτσι ο αλλοδαπός από την Τυνησία κρίθηκε αθώος.

Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε ο συνήγορος κ. Γεώργιος Ράπτης.
Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2016, εξέδωσε απόφαση με την οποία είχε επιβληθεί στον 50χρονο ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή, η οποία απόφαση αυτή αναιρέθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο, ενώ η πρωτόδικη απόφαση είχε ληφθεί για τον αλλοδαπό, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, τον Μάιο 2015 με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών.

Ειδικότερα, σε βάρος του Τυνήσιου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για αποπλάνηση ανηλίκου, η οποία όμως παραγράφηκε και έτσι στο πρωτόδικο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου), μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας τον είχε κρίνει ένοχο για την κατηγορία του βιασμού, για την οποία δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και του επέβαλε κάθειρξη δέκα ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο αλλοδαπός κατηγορούμενος άσκησε έφεση και τον Νοέμβριο του 2016, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβάλλει ποινή 4 ετών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Αν και η πράξη, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο, έγινε το 2001, εντούτοις η σύλληψη του 50χρονου – σήμερα- Τυνήσιου έγινε μόλις το 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα φέρονται να έγιναν στις 3 Σεπτεμβρίου 2001 στις 2 το μεσημέρι στα Κολύμπια της Ρόδου όπου ο 50χρονος φέρεται να οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε την ανήλικη Γερμανίδα, ηλικίας τότε 14 ετών, με το πρόσχημα να μεταφράσει για λογαριασμό του ένα γερμανικό τραγούδι και εκεί φέρεται να ασέλγησε σε βάρος της, αναγκάζοντάς την σε πεοθηλασμό.

Πάντως απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου (όπως και στο πρωτόδικο), ο 50χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και είχε ισχυριστεί πως όλα είχαν γίνει με τη συγκατάθεση αλλά και προτροπή της ανήλικης αλλοδαπής, η οποία του απέκρυψε την πραγματική της ηλικία.

Ο ίδιος μάλιστα είχε τονίσει πως στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν ήταν all inclusive και πως οι ανήλικοι φορούσαν διαφορετικά «βραχιολάκια» από αυτά των ενηλίκων, όμως η νεαρή αλλοδαπή, το είχε αλλάξει και φορούσε των ενηλίκων.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών