Διεθνής τουριστικός λιμένας κατέστη δικαιολογημένα η Ρόδος

Διεθνής τουριστικός λιμένας κατέστη δικαιολογημένα η Ρόδος

Διεθνής τουριστικός λιμένας κατέστη δικαιολογημένα η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2875

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο κ. ΦΩΚΑΣ ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Εντός του προσεχούς δεκαημέρου αναμένεται ν’ αφιχθή εις Ρόδον ο Γενικός Γραμματεύς του ΕΟΤ κ. Φωκάς, συνοδευόμενος υπό υπαλλήλων, προς εξέτασιν τουριστικών ζητημάτων. Κατά σχετικάς πληροφορίας θα γίνη επ’ ευκαιρία και νέα εκτίμησις της αξίας των προς πώλησιν ξενοδοχείων του ΟΔΑΠΔ.

ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΡΟΔΟΥ
Κατά τηλεγράφημα εκ Λευκωσίας, ο Κύπριος βουλευτής κ. Τριτοφτίδης, συνοδευόμενος υπό αθλητών μετέβη εις τους τάφους των Κυπρίων απαγχονισθέντων, όπου κατέθεσε στεφάνους, τους οποίους του είχον δώσει εκ Ρόδου ο Νομάρχης κ. Ιωάννου και ο Λιμενάρχης κ. Γελαδάκης, προς τον σκοπόν αυτόν. Η κατάθεσις έγινε εν τελετή.

ΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΙΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ ΔΙΑΚΟΝ
Την προσεχήν Πέμπτην αι πολεμιστικαί οργανώσεις Ρόδου θα τιμήσουν ιδιαιτέρως τον πρώτον Έλληνα αξιωματικόν που έπεσε κατά τον ελληνοϊταλικόν πόλεμον Αλέξανδρον Διάκον. Ήδη καταρτίζεται πρόγραμμα το οποίον περιλαμβάνει καταθέσεις στεφάνων και ομιλίαν εις το δημοτικόν θέατρον επί της θυσίας του ήρωος.

ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ ΕΚ ΠΤΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΗΜΙΟΝΟΝ
Κατά πληροφορίας εκ Καρπάθου ο Διακομιχάλης ετών 62 εις την θέσιν «Μοίργια» της Κοινότητος Μεσοχωρίου λόγω αφηνιάσεως του ημιόνου κατέπεσεν εξ αυτού με αποτέλεσμα να τραυματισθή σοβαρώς εις διάφορα μέρη του σώματός του και να υποστή κάταγμα του αριστερού μηριαίου οστού. Ούτος μετεφέρθη χθες εις το Κρατικόν Νοσοκομείον Ρόδου.

ΧΑΡΙΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΥΠΟ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΗΜΑΙΑΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ Η ΡΟΔΟΣ
ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΜΟΠΛΟΙΩΝ ΑΝΗΛΘΟΝ ΕΙΣ 292 ΕΝΤΟΣ 10ΜΗΝΟΥ

Διεθνής τουριστικός λιμήν κατέστη η Ρόδος, κατά τους διαρρεύσαντας μήνας, συμφώνως προς επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σχετικά προς τα προσεγγίσαντα ενταύθα ελληνικά και ξένα σκάφη.

Κατά τα εν λόγω στοιχεία, αφορώντα μόνον εις την κίνησιν του διαρρεύσαντος δεκαμήνου οι κατάπλοι ανήλθον εις 373, ήτοι κατά το α’ τρίμηνον 12, κατά το β’ τρίμηνον 163, συμπεριλαμβανομένων και 20 μεγάλων και μικρών θαλαμηγών, και κατά το θερινόν τετράμηνον 198, συμπεριλαμβανομένων και 61 θαλαμηγών.

Ο χαρακτηρισμός της Ρόδου ως διεθνούς λιμένος απεδόθη λόγω της ποικιλίας των σημαιών των καταπλευσάντων σκαφών. Συγκεκριμένως κατά το α’ εξάμηνον οι κατάπλοι ελληνικών τουριστικών (μη συμπεριλαμβανομένων των πλοίων γραμμής) ανήλθον εις 63.
Ακολουθούν τα ιταλικά με 43 κατάπλους και έπονται τα γιουγκοσλαβικά με 17, βρεττανικά με 12, αμερικανικά με 8, λιβεριανά με 7, παναμαϊκά με 6, ισραηλινά, νορβηγικά και ανατολικογερμανικά με ανά 3 κατάπλους, τουρκικά, ρουμανικά, ελβετικά με ανά 2 κατάπλους, κ.λπ.

Δέον να σημειωθή ότι η κίνησις σημαιών αφορά τους μήνας Ιανουάριον μέχρι τέλους Ιουνίου και ότι η κίνησις τουριστικών σκαφών κατά τους μήνας Ιούλιον, Αύγουστον, Σεπτέμβριον και Οκτώβριον παρουσίασεν επίσης ποικιλίαν σημαιών, χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένα λεπτομερή στοιχεία επί του παρόντος, τα οποία όμως θα ανακοινωθούν συντόμως.

Τέλος, δέον να αναφερθή ότι βάσει των δεδομένων αυτών, επιδιώκεται υπό των εκπροσώπων και του λαού της Ρόδου η όσον το δυνατόν ταχύτερον εκτέλεσις του έργου κατασκευής μεγάλου λιμένος ενταύθα δια την ταυτόχρονον εξυπηρέτησιν άνω των 6 πλοίων ημερησίως και μέχρι 10.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ο Βασιλεύς ευχαριστεί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ανακοινώθη χθες ο πίναξ κατάπλων τουριστικών σκαφών εις Ρόδον κατά τον Ιούνιον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις απόγνωσιν οι παραγωγοί βερύκοκκων εις Αφάντου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εντός της αύριον 785.696 δραχ. αποστέλλει ο Ο.Γ.Α. δι’ αποζημιώσεις πορτοκαλλιών και πρωίμων εις την Ρόδον και την Κω

Φλας στο παρελθόν, 1964: 12 κοινότητες της Ρόδου επεσκέφθη ο κ. Κωτιάδης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: 1.500 ξένοι επισκέπται αναμένονται σήμερον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εκοινοποιήθη η απόφασις- Εις αργίαν ο δήμαρχος

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται η απόφασις του κ. Νομάρχου δια την ποινή του Δημάρχου