Τρία βραβεία σε ροδίτικο λάδι

Τρία βραβεία σε ροδίτικο λάδι

Τρία βραβεία σε ροδίτικο λάδι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1248 ΦΟΡΕΣ

Τρία βραβεία (ασημένιο, μπρούτζινο και διάκριση) αποκόμισε το ροδίτικο λάδι σε παγκόσμιο διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχε ο συμπολίτης μας κ. Αποστόλης Διμέλλης!

Πρόκειται για τρεις ποιότητες λαδιού οι οποίες κατάφεραν να αναγνωριστούν και να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε αυτές που παρουσίασαν παραγωγοί λαδιού από εξήντα χώρες του κόσμου!

Πιο συγκεκριμένα, ασημένιο βραβείο αποκόμισε ένα καινούργιο λάδι το «Δέος» που έχει βγάλει η εταιρεία «Τροφοσύνθεση» του κ. Διμέλλη, το οποίο είναι αφιλτράριστο και περιέχει φρέσκο λάδι από κορωνέικη ελιά και από χονδροελιά, από την περιοχή Σιαννών και Απολλώνων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Διμέλλης, είναι «ένας ιδιαίτερος συνδυασμός με πλούσια δομή στο ελαιόλαδο θολή εμφάνιση, γιατί είναι αφιλτράριστο, αλλά με πολύ δυνατά αρώματα και πολύ γευστικό»!

Το δεύτερο ελαιόλαδο που διακρίθηκε είναι το «Γεώργιος ο Πρώτος» το οποίο βρίσκεται σε γυάλινη συσκευασία και έλαβε το μπρούτζινο βραβείο.

Το λάδι αυτό διακρίθηκε για τη γεύση του και τη σύσταση της χημικής του ανάλυσης.
Και το τρίτο λάδι που βραβεύτηκε είναι το «Λαδόμυλος Συλλεκτικόν» το οποίο διακρίθηκε τόσο για την εμφάνισή του όσο και για την καινοτομία της συσκευασίας του, και φυσικά για τα αρώματά του.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Διμέλλης, το συγκεκριμένο αυτό λάδι τοποθετείται μέσα σε χρυσό μπουκάλι το οποίο φέρει μετράδι. Δηλαδή, υπάρχει ένδειξη ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να ελέγχει ανά πάσα στιγμή, πόσο ελαιόλαδο έχει ξοδέψει.

Επίσης το μπουκάλι του λαδιού αυτού, διαθέτει και ειδικό πώμα το οποίο είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε αυτή την κατηγορία, για αυτό και υπάρχουν ελάχιστα ελαιόλαδα με αυτό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ποιότητες των λαδιών του κ. Διμέλλη καταφέρνουν να διακριθούν και να αποσπάσουν κάποιο βραβείο.

Ήδη η εταιρεία καταγράφει στο ενεργητικό της βραβεία από την Ένωση Εστιατόρων στη Σουηδία, έχει διακριθεί σε διαγωνισμό που έγινε στη Βαρσοβία ως το προϊόν με την καλύτερη γεύση, ενώ τα εύσημα εξέλαβε για την ποιότητα του ροδίτικου λαδιού, και στην Πολωνία.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 60 χώρες.

Όπως είπε ο κ. Διμέλλης, «το ελαιόλαδο δεν είναι θέμα των τεσσάρων-πέντε χωρών της Ευρώπης που εμείς αρχικά πιστεύαμε, δηλαδή της Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και λίγο της Βορείου Αφρικής. Σε αυτόν τον διαγωνισμό το πρώτο βραβείο σε συσκευασία και σε ποιότητα το πήρε ένας Κινέζος!

Γενικά πλέον οι χώρες που παράγουν ελαιόλαδο φθάνουν τις εξήντα, ενώ αυτές που παράγουν μεγάλες ποσότητες και κάνουν εξαγωγές ελαιολάδου ξεπερνούν τις σαράντα πέντε»!

Ποσότητες από όλα τα παραπάνω λάδια τα οποία προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας, εξάγονται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Πολωνία), ενώ προτιμούνται και από αρκετούς σεφ των χωρών αυτών ή ακόμη κοσμούν τα ράφια αρκετών καταστημάτων delicatessen.



Τα ροδίτικα προϊόντα είναι άγνωστα στο εξωτερικό
Περί τα είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται η εταιρεία του κ. Διμέλλη και έχει καταφέρει αρκετά, αφού ήδη είναι δεύτερη στα Δωδεκάνησα στον τομέα των εξαγωγών, έχοντας «ανοίξει» αγορές είναι αυτή της Αλβανίας και των πρώην ανατολικών χωρών.

Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο, όπως μας λέει ο κ. Αποστόλης Διμέλλης, καθώς «σαν «Brand name» τα ροδίτικα προϊόντα πρέπει να τα «χτίσεις» και να τα ξεκινήσεις από το μηδέν, όταν αντίστοιχα προϊόντα από άλλες περιοχές της χώρας μας, ξεκινούν από το ‘50!

Η Ρόδος δεν ακουγόταν και δεν ακούγεται για το ελαιόλαδό της! Δηλαδή, ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίζω είναι το ότι πρέπει να τους πείσω ότι η Ρόδος έχει πολύ καλό ελαιόλαδο!
Ξέρουν τη Ρόδο μόνο ως τουριστικό προορισμό, γιατί τόσα χρόνια δεν έχουμε παρουσιάσει κάτι άλλο εκτός από αυτό και φυσικά το κρασί»!

Ρωτήσαμε τον κ. Διμέλλη για τη φετινή σεζόν η οποία ξεκινάει σε λίγο και ειδικότερα για την ελαιοκομική περίοδο:

«Για φέτος θεωρώ ότι ανά περιοχές θα είναι μία καλή χρονιά για το ελαιόλαδο. Έτσι σε περιοχές όπως αυτή της Σορωνής θα πάει πολύ καλά, και βλέπουμε και τις ελιές σε πολύ καλή κατάσταση. Αρκεί να βρέξει σύντομα στη Ρόδο, χωρίς να κάνει θεομηνίες.

Η περιοχή που δραστηριοποιούμαι εγώ στα Σιάννα, δεν έχει πολλές ελιές αλλά αυτές που έχει τις βλέπω ποιοτικές. Αρκεί να λειτουργήσουν σωστά τα ελαιοτριβεία γιατί πέρυσι υπήρχε θέμα. Και αρκεί να βρεθεί μία λύση με το εργοστάσιο που κάνει το πυρηνέλαιο έτσι ώστε να γίνεται η όλη διακίνηση καλά γιατί πέρυσι είχαμε ένα τεράστιο θέμα».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη