Εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Ρόδου

Εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Ρόδου

Εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 249 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους συμπολίτες μας που μπορούν, να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται στις 11 Νοεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, και τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου, τη ΔΕΥΑΡ, με τη συμμετοχή της ΔΕΡΜΑΕ και της 95 ΑΔΤΕ, απηύθυναν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Καμπούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Καταρχάς, ο κ. Καμπούρης κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας που είναι εθελοντές αιμοδότες αλλά και εκείνους που μπορούν και θέλουν να συνδράμουν, ανάμεσά τους και τους υπαλλήλους του Δήμου, να προσέλθουν και να δώσουν αίμα γιατί αρκετοί το έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Επίσης, οι υπάλληλοι του Δήμου, των Οργανισμών και των Επιχειρήσεών του που θα συμμετάσχουν, θα λάβουν και την αιμοδοτική άδεια που προβλέπεται από το νόμο.

Από την πλευρά του, ο κ. Φλεβάρης είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι μία μεγάλη στιγμή σήμερα καθώς μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται», ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο, τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο αφού σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φιλήμονα Νικολάου αμέσως ανταποκρίθηκε και συμφώνησε να ξεκινήσει αυτή τη σημαντική ημερομηνία που το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και γενικά το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση των αποθεμάτων μια και δοκιμάζεται από την πανδημία.

Και εκείνος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους αιμοδότες να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. Όπως είπε, δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο να είναι ξεκούραστοι, να έχουν φάει καλά, να μην έχουν καταναλώσει σκευάσματα, φάρμακα, αλκοόλ ή να υπόκεινται σε κάποια αγωγή και να έρθουν να δώσουν αίμα γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ο κ. Φλεβάρης ανέφερε ακόμη ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου κάθε χρόνο χρειάζεται 7.000 φιάλες αίματος για να καλύψει τις ανάγκες, τακτικές και έκτακτες, κάτι που σημαίνει ότι αν το 3% αιμοδοτούσε δεν θα είχαμε πρόβλημα.

Είπε, ακόμη, ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών δεν διαχειρίζεται αίμα αλλά αυτό πάει στο Εθνικό Μητρώο αιμοδοτών και στο Νοσοκομείο όπου καλύπτονται οι ανάγκες του άγνωστου συμπολίτη μας που έχει μεγάλη ανάγκη. Τέλος, δεν παρέλειψε να πει ότι είναι πέντε λεπτά από το χρόνο μας και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα, όπως και ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον Σύλλογο και θα διαθέσει μάσκες πολλαπλής χρήσης στα μέλη του αλλά όλη η κοινωνία πρέπει να στηρίξει την εκδήλωση και όποιοι συμπολίτες μας μπορούν να δώσουν αίμα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών