1,2 εκατ. δραχμές θα στοιχίσει το νέο ξενοδοχείο στην παραλία Σύμης

1,2 εκατ. δραχμές θα στοιχίσει το νέο ξενοδοχείο στην παραλία Σύμης

1,2 εκατ. δραχμές θα στοιχίσει το νέο ξενοδοχείο στην παραλία Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 246 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 5 Νοεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2876

12.500 ΔΕΝΔΡΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Ήρχισεν εις Κάλυμνον ευρύ πρόγραμμα αναδασώσεως και δενδροφυτεύσεων, βάσει σχεδίου της Επαρχίας και του Δήμου, διά την νέαν περίοδον 1960-61. Συνολικώς θα φυτευθούν 12.500 δένδρα, καλλωπιστικά και καρποφόρα. Ειδικώτερον εις την περιφέρειαν Θεολόγου θα φυτευθούν 500 δένδρα, εις την περιοχήν Αγίου Πέτρου 1000, εις τον συνοικισμόν Σταυρού 900 και εις την παραλιακήν οδόν προς τας θερμοπηγάς 600. Εις Μασούρι θα φυτευθούν 300, εις Άλιον Παντελεήμονα 200 και εις Βίγλαν 3.000. Εξ άλλου θα φυτευθούν 6000 δένδρα εις την Χαλήν, με προοπτικήν βαθμιαίας δενδροφυτεύσεως ολοκλήρου της περιοχής από Χαλής μέχρι Ποθαίας.

1.200.000 ΔΡΧ. ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΟ ΝΕΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΝ ΣΥΜΗΣ
ΣΥΜΗ (Ιδ. ανταπ.)
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος του Δήμου Σύμης το νέον τουριστικόν ξενοδοχείον απεφασίσθη ν’ ανεγερθή εις τον παραπλεύρως του διοικητηρίου της νήσου χώρον. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια της ανεγερθησομένου ξενοδοχείου είναι ήδη έτοιμα, η συνολική δε δαπάνη του έργου έχει προϋπολογισθή εις 1.200.000 δραχμάς. Το μεγαλύτερον μέρος της δαπάνης θα καλυφθή εκ δανείου το οποίον θα συνάψη ο Δήμος.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΘΑ ΣΥΡΡΕΥΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ
Την προσεχή Τρίτην επί τη εορτή των Ταξιαρχών, πανηγυρίζει η πανελληνίως γνωστή Ιερά Μονή του Πανορμίτου Σύμης.

Ως μεταδίδεται εκ της Σύμης, η Επιτροπή της Μονής έχει λάβει διάφορα μέτρα διά την υποδοχήν και φιλοξενίαν των χιλιάδων λαού, αι οποίαι θα συρρεύσουν εις τον Πανορμίτην.

Παραλλήλως το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου ασχολείται με την οργάνωσιν της επί αποβιβάσεως του κοινού το οποίον θα μεταφερθή εκ Ρόδου και εξ άλλων νήσων δι’ ατμοπλοίων, βενζινοπλοίων και πετρελαιοκινήτων.

ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Αύριον Κυριακήν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων θα μεταβή εις την Ιεράν Μονήν του Πανορμίτου προκειμένου να τελέση τον εσπερινόν και την πρωΐαν της επομένης την Θείαν Λειτουργίαν. Ως ανεκοινώθη η Α.Σ. μετά την 14ην τρέχοντος θα αρχίση περιοδείαν εις τας κοινότητας της Ρόδου και εις τας λοιπάς νήσους της Επαρχίας.

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΕΤΙΜΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ Α’ ΠΟΛΕΜΟΥ
Την πρωΐαν χθές εγένοντο καταθέσεις στεφάνων εις μνήμην των Ελλήνων και Ιταλών πεσόντων συμμάχων κατά τον Α’ Παγκόσμιον Πόλεμον. Ο Ιταλός πρόξενος κατέθεσε στέφανον εις τον Βωμόν Πατρίδος, παρουσία του κ. Νομάρχου και του Ανωτέρου Διοικητού Χωροφυλακής. Εν συνεχεία ο ίδιος κατέθεσε στέφανον εις το ιταλικόν κοιμητήριον.

2 ΚΑΙ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΗ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ «ΦΑΝΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ»
Το Παράρτημα Ρόδου της «Φανέλλας του Στρατιώτου» ανεκοίνωσεν ότι ο Έρανος εις τας πόλεις της Δωδεκανήσου θα διεξαχθή την 2αν Δεκεμβρίου και εις τας κοινότητας και τας μικράς νήσους την 4ην Δεκεμβρίου. Διά την οργάνωσιν της Κεντρικής Επιτροπής του Εράνου ως και διά την καλυτέραν διεξαγωγήν του, το Συμβούλιον του Παραρτήματος συνειργάσθη χθες μετά του κ. Νομάρχου παρά του οποίου εγένετο δεκτόν.

ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗ ΔΙ’ ΑΝΤΙΔΙΦΘΕΡΙΤΙΚΟΥ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ 60 ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ως ανεκοινώθη εκ του Υγειονομικού Κέντρου Ρόδου, ήρχισεν ο αντιδιφθεριτικός εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 6 μηνών μέχρι 3 ετών, βάσει σχετικής διαταγής του Υπουργείου Προνοίας.
Ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται καθ’ εκάστην και κατά τας ώρας 9 έως 12 προ μεσημβρίας ήδη δέ έχουν εμβολιασθή 600 παιδιά.

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ
Ο ευρισκόμενος εις Αθήνας Πρόεδρος των κατοίκων του Κάστρου επεσκέφθη προχθές τον Διευθυντήν του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Κόνταν προς τον οποίον ανέπτυξε τα εκκρεμή ζητήματα των κατοίκων του Κάστρου. Μεταξύ των άλλων ετόνισεν ότι επείγει το ζήτημα της λήψεως μέτρων διά την επέκτασιν των εντός του Κάστρου ευρισκομένων Ιερών Ναών προσθέσας ότι περί τούτου έχει ενημερωθή η Α.Μ. η Βασίλισσα. Ο κ. Διευθυντής διεβεβαίωσε τον κ. Μαμαλίγκαν ότι επί των εν λόγω θεμάτων θα ενημερώση τον Πρωθυπουργόν κ. Καραμανλήν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...