Φυλάκιση 30 μηνών σε 25χρονο για βαριά σωματική βλάβη για το διδικτυακό παιχνίδι!

Φυλάκιση 30 μηνών σε 25χρονο για βαριά σωματική βλάβη για το διδικτυακό παιχνίδι!

Φυλάκιση 30 μηνών σε 25χρονο για βαριά σωματική βλάβη για το διδικτυακό παιχνίδι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 30 μηνών φυλάκισης διατήρησε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 25χρονος, που κατηγορούνταν για τραύματα που προκάλεσε σε συνομήλικό του με αφορμή ένα διαδικτυακό παιχνίδι!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια σε χωριό της δυτικής πλευράς της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα ο ένας 25χρονος να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο των Αθηνών και ο άλλος να κατηγορηθεί για βαριά σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο!

Η δίκη σε πρώτο βαθμό έγινε το καλοκαίρι του 2018 και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έκρινε ένοχο για βαριά σωματική βλάβη τον 25χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 25χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 3 Νοεμβρίου 2020, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Η παραπομπή του 25χρονου έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και είχε αποφανθεί επίσης, να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε χωριό της Ρόδου την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 και για αυτό η αστυνομία είχε ανακοινώσει τα εξής: στις 5-2-2015 το βράδυ συνελήφθη στην Ιαλυσό Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού ένας 20χρονος ημεδαπός, γιατί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Κρεμαστή Ρόδου τραυμάτισε στο πρόσωπο συνομήλικό του, με αφορμή προσωπικές διαφορές. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά σε βάρος του 25χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου -σύμφωνα με πληροφορίες- ο 25χρονος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν και τους λόγους που τα πράγματα έφθασαν ως εκεί.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στην ανακρίτρια, όλα ξεκίνησαν με αφορμή ένα παιχνίδι που έπαιζε διαδικτυακά μαζί με άλλα άτομα τα οποία κάποια γνώριζε και κάποια όχι. Με τον 25χρονο παθόντα γνωρίζονταν όπως είπε, ουδέποτε όμως είχαν ιδιαίτερες σχέσεις. Το προηγούμενο διάστημα από το περιστατικό, ο παθών άρχισε να τον προσβάλλει για τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και διαδικτυακά αλλά και με μηνύματα που του έστελνε στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ του έβριζε και την οικογένειά του, προκαλώντας τον παράλληλα για καβγά και φασαρία.

Ο κατηγορούμενος είπε πως έχοντας πλέον φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο στις 5 Φεβρουαρίου 2015 το μεσημέρι μετέβη στο κατάστημα του 25χρονου αποφασισμένος να δώσει οριστικό τέλος στην προσβλητική συμπεριφορά του και μάλιστα πήρε μαζί του και μία φίλη του. Ο 25χρονος ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση η κίνησή του αυτή δεν ήταν προσχεδιασμένη καθώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πήγαινε στο χώρο της εργασίας του αντιδίκου και μάλιστα μέρα μεσημέρι όπου τόσος κόσμος διέρχεται από το σημείο.

Όταν βρέθηκε στο κατάστημα του 25χρονου, ο κατηγορούμενος του ζήτησε να σταματήσει αυτά που κάνει και τότε εκείνος τον προκάλεσε λέγοντάς του να βρει μέρος να χτυπηθούν. Ο 25χρονος είπε στην ανακρίτρια πως όλα έγιναν σε διπλανό σοκάκι της περιοχής και πως πρώτος τον χτύπησε στο μέτωπο ο παθών και εν συνεχεία ανταπέδωσε το χτύπημα με μπουνιά στο σαγόνι!

Ο 25χρονος αρνήθηκε ότι κρατούσε ή ότι το χτύπημα έγινε με σιδερογροθιά και αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση η οποία, όπως είπε, δεν αναφέρει τέτοιες ενδείξεις.

Ο καβγάς των δύο νεαρών, σύμφωνα με τα όσα δηλώθηκαν από τον 25χρονο κατηγορούμενο, έληξε όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπήκε στη μέση και τους χώρισε. Ο ίδιος είχε προσθέσει πως όταν άφησε τον παθόντα, είχε τις αισθήσεις του και έφερε αίματα στο κάτω χείλος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 25χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών