Να μη λειτουργήσει το γυμνάσιο Καλυθιών αν δεν γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ ζητά ο σύλλογος γονέων

Να μη λειτουργήσει το γυμνάσιο  Καλυθιών αν δεν γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ ζητά ο σύλλογος γονέων

Να μη λειτουργήσει το γυμνάσιο Καλυθιών αν δεν γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ ζητά ο σύλλογος γονέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί

Να μη λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου των Καλυθιών αν προηγουμένως δεν γίνει ο σχετικός έλεγχος από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου των Καλυθιών.

Με επιστολή που απέστειλαν χθες στη «Ροδιακή» σημειώνουν συγκεκριμένα:
«Θα θέλαμε αναφορικά με την επιβεβαίωση του κρούσματος στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο Καλυθιων να επισημάνουμε πως η διεύθυνση του σχολείου ακολούθησε όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με το που έγινε γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα καθηγητή, ο οποίος είναι σε καραντίνα ενώ ο διευθυντής ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές, παίρνοντας οδηγίες για τις μετέπειτα ενέργειές του. Ενημερώθηκαν άμεσα οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, οι οποίοι με τη σειρά τους γνωστοποίησαν το γεγονός στους γονείς των μαθητών και έγινε ενδελεχής απολύμανση των αιθουσών, χωρίς να επιτραπεί στους μαθητές να εισέλθουν σε αυτές.
Από εκεί και πέρα όμως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως βρισκόμαστε ήδη σε ΔΙΑΦΩΝΙΑ με την αποφαση που πάρθηκε από τους αρμόδιους φορείς να ανοίξει την επομένη το σχολείο, κάνοντας ενέργειες με σκοπό να πετύχουμε την υποχρεωτική διενέργεια τεστ COVID-19, στα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθηγητής), μιας και βάσει πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, δεν προβλέπεται τεστ σε ασυπτωματικούς, παρόλο που βρίσκονταν στο ίδιο περιβάλλον με φορέα του ιού! Ακόμη, καταγγέλλουμε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, έχουν κενά και περιέχουν ασάφειες ως προς τέτοιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση και να αφήνουν τόσους γονείς σε αγωνία για το αν τα παιδιά τους είναι ή όχι, φορείς, μιας και δε μπορούν να γνωρίζουν αν οι μαθητές αυτοί έχουν νοσήσει!

Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών και ταυτόχρονα των γονιών και παππούδων, που βρίσκονται στα σπίτια και ιδιαίτερα αυτών που παρουσιάζουν υποκείμενα νοσήματα.

Παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό καθηγητές, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό και όσοι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Σας επισημαίνουμε ότι στο σχολείο μας φοιτούν δεκάδες παιδιά γι’ αυτό το λόγο κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία η δρομολόγηση των σχετικών εξετάσεων απο τον ΕΟΔΥ. Ως γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή ειτε από τους τοπικους άρχοντες ειτε απο το Δημαρχο ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές».

Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας!
Το πρωί της Πέμπτης ο σύλλογος θα παρευρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση που πάρθηκε καλούμε όλους τους γονεις να στηρίξουν την απόφαση του συλλόγου».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου