Γ. Κλούβας: Λουκέτα στην εστίαση- Άφησαν την πόλη στο έλεος του Θεού

Γ. Κλούβας: Λουκέτα στην εστίαση- Άφησαν την πόλη στο έλεος του Θεού

Γ. Κλούβας: Λουκέτα στην εστίαση- Άφησαν την πόλη στο έλεος του Θεού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1044 ΦΟΡΕΣ

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε μιλώντας στον “sky Ρόδου” την κατάσταση στο χώρο της εστίασης στο νησί μας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου «Η Πρωτοπορία» Γιάννης Κλούβας, ενώ ειδικότερα για την πόλη, είπε ότι την άφησαν στο έλεος του Θεού…

Όπως είπε, από το ξέσπασμα της πανδημίας δεν υπήρχε ένα μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο και τα πράγματα έχουν γίνει πιο σοβαρά από ποτέ, αφού απειλούνται με λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα χρέη που συσσωρεύονται από έλλειψη ρευστότητας, ενοίκια, φόρους, τέλη κ.λπ., ενώ υποστήριξε ότι τη φετινή σεζόν δούλεψαν στο νησί μας μόνο τα ξενοδοχεία με το σύστημα all inclusive, όπου οι τουρίστες έμεναν μέσα στις μονάδες, αισθανόμενοι μεγαλύτερη ασφάλεια, λόγω του κορωνοϊού.

«Εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή, δεν έχει υπάρξει κάποιου άλλου είδους οικονομική βοήθεια προς τον κλάδο», είπε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα της εστίασης και της διασκέδασης έχουν φέρει σε απόγνωση τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού, τόνισε σχετικά, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα τη δική του επιχείρηση, όπου από τις 21/6/20 που επαναλειτούργησε μέχρι και πριν από λίγες ημέρες που έκλεισε, οι εισπράξεις όλης της σεζόν δεν έπιασαν τα νούμερα του εκάστοτε μήνα Μαΐου των προηγούμενων χρόνων (αν και ο Μάϊος θεωρείται μήνας «προθέρμανσης» για την καλοκαιρινή σεζόν, με χαμηλότερα έσοδα).

Ο κ. Κλούβας επικαλούμενος και τα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ και του κ. Καββαθά, τόνισε ότι μία στις τρεις επιχειρήσεις θα κλείσει οριστικά, εξαιτίας όλων αυτών των περιοριστικών μέτρων και μετά και το lockdown που ισχύει από χθες με στόχο τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, αφού απειλούνται με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε όλη τη χώρα. Μάλιστα υποστήριξε ότι τελικά φάνηκαν πιο τυχεροί όσοι δεν άνοιξαν φέτος τις επιχειρήσεις τους, εν αντιθέσει με τους «τολμηρούς» που τις λειτούργησαν σκεπτόμενοι και το προσωπικό ώστε να συμπληρώσει και τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.

«Ήταν μία σεζόν χαμένη, κι όσοι άνοιξαν τα καταστήματά τους είναι και πιο χαμένοι από εκείνους που τα κράτησαν τελικά κλειστά». «Η αγορά θα πάθει μεγάλο πατατράκ και του χρόνου αν η σεζόν είναι επίσης χαμένη, εμείς θα είμαστε φορτωμένοι και με τα φετινά χρέη, αλλά και με εκείνα που θα προκύψουν το ’21. Πλην ορισμένων περιοχών που δούλεψαν φέτος στην ανατολική πλευρά της Ρόδου, την πόλη την άφησαν στο έλεος του Θεού, και βέβαια γιγαντώθηκε το all inclusive», υπογράμμισε. 330.000 άτομα απασχολεί η Εστίαση στην Ελλάδα και αξίζει και δικαιούται καλύτερης αντιμετώπισης, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κλούβας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο