Ν. Μπόνης: Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες είναι στη χειρότερη θέση

Ν. Μπόνης: Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες είναι στη χειρότερη θέση

Ν. Μπόνης: Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες είναι στη χειρότερη θέση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 360 ΦΟΡΕΣ

Σοβαρά προβλήματα και στις τοπικές επιχειρήσεις θα προκαλέσει το lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση για να ανακόψει τη πορεία της διάδοσης του κορωνοϊού.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο “Notos News” και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης.
«Είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις σε ένα δεύτερο κλείσιμο. Ήταν απαραίτητο. Επιτακτικό θα έλεγα. Δυστυχώς η πανδημία έχει ξεφύγει και στη χώρα μας σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα.

Εμείς τις τελευταίες ημέρες μάλιστα από την ημέρα που ελήφθησαν οι αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη υπήρξε πτώση της κίνησης στα καταστήματα. Ο κόσμος έχει αρχίσει πάλι και φοβάται όπως τον περασμένο Μάρτιο», τόνισε ο κ. Μπόνης.

Σε ερώτηση για τις ζημιές που θα υποστούν οι επιχειρηματίες που είχαν κάνει τις αγορές τους για το χειμώνα ο κ. Μπόνης τόνισε:

«Εμείς σαν τριτοβάθμιο όργανο έχουμε ετοιμάσει τον κατάλογο με τα μέτρα που θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τεθούν σε εφαρμογή. Αυτό εξαρτάται από τη δυνατότητα του κράτους να χρηματοδοτήσει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Η κατάσταση θα είναι δύσκολη για όλους».
«Η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις τη Ρόδο και τα υπόλοιπά νησιά. Οι επιχειρηματίες ετοιμάστηκαν για το χειμώνα και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον ρευστότητα. Αυτή που είχαν δημιουργήθηκε από τις επιστρεπτέες προκαταβολές που πήραν. Χρήματα από τις τράπεζες δεν μπορούν να λάβουν.
Είναι δύσκολο να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα. Οι επιχειρηματίες είναι στη χειρότερη κατάσταση από τον οποιοδήποτε άλλο κλάδο», είπε ο κ. Μπόνης.

Όσο για τα μέτρα που ζητά από τη κυβέρνηση μέσω της ΕΣΕΕ ο Εμπορικός Σύλλογος είναι:
Μαζί με την καταβολή του ΦΠΑ να ανασταλούν μέχρι τις 30 Απριλίου η πληρωμή του ΕΦΚΑ και των τρεχουσών ρυθμίσεων του φόρου μισθωτών υπηρεσιών του ΕΝΦΙΑ.
Να επεκταθεί η πληρωμή των οφειλών στο δημόσιο από 24 σε 48 δόσεις και στον ΕΦΚΑ από 12 σε 24. Αναστολή πάσης φύσεως κατασχέσεων πλειστηριασμών, απελευθέρωση των κατασχεμένων και δεσμευμένων επιχειρηματικών λογαριασμών μείωση κατά 40% των ενοικίων μέχρι τη λήξη των μέτρων.

Παράταση κατά 75 ημέρες σφράγιση των επιταγών, αναστολή καταβολής δημοτικών φόρων και τελών, αναστολή συμβάσεων εργαζομένων με αντίστοιχη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αποζημίωση ειδικού σκοπού αναδρομική ένταξη των επιχειρήσεων στην επιστρεπτέα προκαταβολή 3 όλων των επιχειρήσεων ή των καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και έναρξη της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 μέσα στον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο