Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων πρόκειται να λάβει χώρα για 5ησυνεχή χρονιά από τις 9-13 Νοεμβρίου 2020 και αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιδιώκει να καταστήσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) πιο ελκυστική, μέσα από έναν συνδυασμό εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν μέρος στην εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ, καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, επιτυχημένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και επανεκπαίδευσης, καθώς και των βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης. Η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια ευκαιρία προκειμένου η ΕΕΚ να καταστεί πιο μοντέρνα, ελκυστική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και της πράσινης μετάβασης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΕΚ ΑΚΜΗστην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με την ιδιότητα του επίσημου εθνικού υποστηρικτή, το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώραςθα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12:00 διαδικτυακή ημερίδα (livewebinar)με αντικείμενο τις νέες προκλήσεις στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα.

Ένας ζωντανός διάλογος με καλεσμένους εκπροσώπους θεσμικών φορέων, στελέχη της αγοράς, καθηγητές και επιτυχημένα παραδείγματα αποφοίτων. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, θα συμμετάσχουν:

Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού
Iωάννα Λυτρίβη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)
Νίκος Γαβαλάκης,SeniorAdvisor,Tομέας Απασχόλησης & Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ
ΚαλλιόπηΚαραντεμοίρη, HR Director, Electra Hotels & Resorts
Νίκος Παπανδρέου, Νοσηλευτής, Νοσοκομείο «Σωτηρία»/Καθηγητής
ΒαγγέληςΡοδόπουλος, ΑντιπρόεδροςΙΕΚΑΚΜΗ
ΘανάσηςΝεοφώτιστος, Σκηνοθέτης
Όλγα Παπακυριακού, Πρέσβειρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ελλάδας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση-συζήτηση μέσω YouTube Live (το link θα ανακοινωθεί σύντομα στο siteτου ΙΕΚ ΑΚΜΗ). Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη και απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ https://bit.ly/3niRJ9F

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων