Οδηγός για την εκπαίδευση κατοικιδίων για παιδιά

Οδηγός για την εκπαίδευση κατοικιδίων για παιδιά

Οδηγός για την εκπαίδευση κατοικιδίων για παιδιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1063 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας

Βιβλίο αναφορικά με την εκπαίδευση σκύλων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές εξέδωσε ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Jon Garstang, με τίτλο «Οδηγός Θετικής Εκπαίδευσης Κατοικιδίων», το οποίο μάλιστα έλαβε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διδάσκεται.

Ο Jon Garstang, που είναι συνεργάτης της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, κατάφερε στις αρχές του έτους, να δημιουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, ξεκινώντας απο το νησί της Ρόδου και τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία».

Από την πρόσφατη εκπαιδευτική του  επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια  «Ροδίων Παιδεία»
Από την πρόσφατη εκπαιδευτική του επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με επισκέψεις μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα, κατά τα οποία εκτέθηκαν στα παιδιά σημαντικά θέματα, όπως η φιλοζωία και καλή διαχείριση των ζώων, η γλώσσα του σώματος και η δουλειά των τοπικών φιλοζωικών καταφυγίων. Τα μαθήματα ενσωματώνουν, επίσης, τη διδασκαλία «ήπιων δεξιοτήτων», όπως η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων, η υπομονή και η αντιμετώπιση συναισθημάτων.

Ο Jon επέλεξε διάφορα σκυλιά από το τοπικό φιλοζωικό καταφύγιο, για να επιδείξει τη δουλειά που γίνεται εκεί και για να κάνει τις ιστορίες τους πιο πραγματικές στα παιδιά.

Ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Jon Garstang μένει τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο
Ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Jon Garstang μένει τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο

Ο ίδιος, βρισκόταν χρόνια στη Νότια Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους για το πώς πρέπει να φροντίζουν τους σκύλους τους, ενώ μάλιστα είχε και καταφύγιο σκύλων για 10 χρόνια στο Λονδίνο, και τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί στο νησί μας.

Σύντομα πρόκειται να πάει σε σχολεία της υπόλοιπης χώρας προκειμένου να συνεχίσει το έργο του με τους μαθητές, ενώ ο ίδιος θέλει, έπειτα από τη δημιουργία του βιβλίου και μιας ταινίας μικρού μήκους, να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πηγή πληροφοριών, για τα καταφύγια όπου θα μπορούν να βρουν διάφορες μελέτες και παραδείγματα ιστοριών επιτυχίας παγκοσμίως. Όπως, το πώς και γιατί κάποιοι μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα. Να διαθέτει, στην ουσία, πρακτικές συμβουλές όσον αφορά την προετοιμασία του σκύλου για τη μετεγκατάστασή του στο νέο του σπίτι, καθώς και πληροφορίες για τη διατροφή του ζώου.

Η αγάπη του για τα ζώα και ιδιαίτερα για τους σκύλους, τον ώθησαν στο να θέλει να βοηθήσει στην ενσωμάτωση του εν λόγω πρότζεκτ στα σχολεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών παιδιών, χτίζοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους και την αυτοπεποίθησή τους, χρησιμοποιώντας πάντα τον σκύλο ως μέσο, είτε με εθελοντισμό είτε με εργαστήρια και παιχνίδια.

To βιβλίο με τίτλο «Οδηγός Θετικής Εκπαίδευσης Κατοικιδίων» του Jon Garstang έχει πάρει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διδάσκεται στα σχολεία
To βιβλίο με τίτλο «Οδηγός Θετικής Εκπαίδευσης Κατοικιδίων» του Jon Garstang έχει πάρει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διδάσκεται στα σχολεία

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»