Ανακοίνωση του ΕΚΡ και των εργαζομένων του ΟΤΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του ΕΚΡ και των εργαζομένων του ΟΤΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του ΕΚΡ και των εργαζομένων του ΟΤΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 231 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Ρόδου αλλά και ο σύλλογος εργαζομένων του ΟΤΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν:

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΟΤΕ

Tα αιτήματα του πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ και για αυτό τα συνδικάτα πρέπει να τιμήσουν φέτος την επέτειο της εξέγερσης ακριβώς σε αυτές τις συνθήκες.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και το πρόσχημα της προστασίας από τη διασπορά του ιού για να επιβάλλει μέτρα αντεργατικά και κατασταλτικά. Με μια κατάπτυστη και παράνομη απόφαση επιβάλλει απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι πραγματικοί λόγοι που επιχειρεί να επιβάλλει αυτά τα αυταρχικά μέτρα, δεν έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας που επικαλείται η κυβέρνηση. Άλλωστε η ευθύνη για την κατάσταση σήμερα της ανήκει στο ακέραιο, όπως καταγγέλουν, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, όλη η κοινωνία.

Οι πραγματικοί λόγοι της προσπάθειας απαγόρευσης έχουν να κάνουν με το ίδιο το περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αντιιμπεριαλιστικά και μηνύματα.

Έχουν να κάνουν επίσης με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου. Να αξιοποιήσει το lockdown για να περάσει νόμους που ξηλώνουν πάλι εργατικά δικαιώματα μέχρι και το 8ωρο, αλλά και βάζουν καινούρια εμπόδια και περιορισμούς στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το Δ.Σ.της ΠΕΤ - ΟΤΕ Δωδεκανήσου θα τιμήσει και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στο άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου. θα εναποθέσει συμβολικά λουλουδια

Το εργατικό κέντρο Ρόδου

Σήμερα, συμπληρώνονται 47 χρόνια από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία αποτελεί για όλους μας παντοτινή μνήμη.

Η φετινή επέτειος βρίσκει τη Χώρα σε υγειονομικό κλοιό και ολόκληρη την κοινωνία πνιγμένη με μια οικονομική θηλιά γύρω από το λαιμό της.

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό, τα εργατικά δικαιώματα ισοπεδώνονται και καταπατώνται!!

Μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό, για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, τοπίο, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ένωσε όλους τους Έλληνες και επανέφερε τη Δημοκρατία στη Χώρα μας, γίνεται ξανά το αγωνιστικό σύμβολο για την προάσπιση τόσο των εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων όσο και της ελευθερίας.

ΨΩΜΙ δεν είναι τα μεροκάματα πείνας, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και οι συνθήκες γαλέρας που το Κεφάλαιο επιδιώκει και η Κυβέρνηση πρόθυμα νομοθετεί!!!

ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι η ιδιωτικοποίηση της γνώσης και η απαξίωση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της!!!

ΕΛΕΥΘΥΕΡΙΑ δεν είναι η τοποθέτηση των Συνδικάτων στο «γύψο» και η καταστολή των αγώνων για τη διατήρηση των δικαιωμάτων μας!!!

Το όραμα και η θυσία των Ηρώων του Πολυτεχνείου, δε θα αφήσουμε να πάνε χαμένα!!

Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα της βούλησης και της ελπίδας για τη δικαίωση του οράματος των χιλιάδων νεαρών πολιορκημένων σ ' αυτό το κάστρο της λευτεριάς των τριών ημερών!!

Ως Εργατικό Κέντρο Ρόδου στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών της εποχής. Αναλογιζόμαστε το χρέος μας και δίνουμε το δικό μας διαφορετικό αγώνα.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο