Μόνο για κατεπείγουσες υποθέσεις θα λειτουργεί το Εφετείο Δωδεκανήσου

Μόνο για κατεπείγουσες  υποθέσεις θα λειτουργεί το Εφετείο Δωδεκανήσου

Μόνο για κατεπείγουσες υποθέσεις θα λειτουργεί το Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Με ραντεβού και μόνο για κατεπείγουσες υποθέσεις θα γίνεται η πρόσβαση στις δικογραφίες του Εφετείου Δωδεκανήσου έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έχει ληφθεί στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, από τις 16 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η πρόσβαση για υποθέσεις τόσο στο πολιτικό όσο και στο ποινικό τμήμα του Εφετείου θα γίνεται μόνο για λόγους κατεπείγοντας και κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του κάθε τμήματος ή στο αντίστοιχο email.

Το ίδιο ισχύει και για θέματα διοίκησης. Τα μέτρα αυτά θα βελτιώνονται και θα αναπροσαρμόζονται με τη σταδιακή λειτουργία των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων του Εφετείου Δωδεκανήσου και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων του Πολιτικού Τμήματος:
Η συγκέντρωση των δικηγόρων θα γίνεται στον αίθριο χώρο έξω από το ακροατήριο του Εφετείου Δωδεκανήσου.
Η είσοδος στο ακροατήριο θα γίνεται από την αριστερή θύρα και η έξοδος από τη δεξιά.
Οι πολιτικές υποθέσεις θα εκφωνούνται ανά δέκα. Η έναρξη της εκφώνησης θα γίνεται στις 10:00 με το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και θα ακολουθεί αμέσως από την Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου η εκφώνηση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια αφού ο κάθε Εφέτης αναλάβει τις υποθέσεις του, θα επανέρχεται για τη συζήτηση κατά τη σειρά αρχαιότητας. Οι δικηγόροι παρακαλούνται να αναμένουν στον εξωτερικό χώρο και θα ενημερώνονται από το Επιμελητή Ακροατηρίου.
Κάθε δικηγόρος που θα ολοκληρώνει την παράστασή του θα εξέρχεται υποχρεωτικώς και θα εισέρχεται εκ νέου εάν εκκρεμεί η εξέταση μαρτύρων ή άλλη υπόθεση, κατά τη σειρά που θα ορίσει το Δικαστήριο.

Τα φάκελα με τα σχετικά της κάθε υπόθεση καθώς και των προτάσεων που θα κατατίθενται κατά τη συζήτηση θα τοποθετούνται σε χώρο που θα υποδειχθεί από την Πρόεδρο, μπροστά από την έδρα λόγω αδυναμίας εναπόθεσης στην έδρα. Παρακαλούνται οι κ.κ. Δικηγόροι όπως χρησιμοποιούν, λόγω καλής ακουστικής, τα μικρόφωνα που έχουν τοποθετηθεί στα ειδικά για αυτούς έδρανα, πάντοτε με τη χρήση μάσκας
Οι δικηγόροι των αντιδίκων παρακαλούνται όπως αποστέλλουν τα αντίγραφα των κατατεθιμένων προτάσεων τους καθώς και την προσθήκη- αντίκρουση, σε ηλεκτρονική μορφή στα emails των συναδέλφων τους, προς αποφυγήν συνωστισμού στο χώρο της γραμματείας.
Η παραλαβή της προσθήκης θα πραγματοποιείται στον 1ο όροφο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από τους γραμματείς του Εφετείου.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»