Ποια έργα περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης

Ποια έργα περιλαμβάνονται στο τεχνικό  πρόγραμμα της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης

Ποια έργα περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 535 ΦΟΡΕΣ

Τριάντα είναι τα νέα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης για το 2021 και ανάμεσά τους εγγράφονται πιστώσεις για το Εθνικό Θέατρο, τη Νέα Αγορά, το Χαμάμ, το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας αλλά και της «Καπνοβιομηχανίας».

Οι πιστώσεις που έχουν προϋπολογιστεί για νέα έργα από τη Διεύθυνση την επόμενη χρονιά ανέρχονται στα 3.019.784,33 ευρώ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των νέων έργων ανέρχεται στα 48.804.884,33 ευρώ. Ανάμεσά τους είναι και τα παρακάτω:

-Η αποκατάσταση και αναβάθμιση λειτουργίας της Νέας Αγοράς με τις πιστώσεις που θα διατεθούν να ανέρχονται στα 379.700 ευρώ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

-Την επόμενη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει και το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 15.830.000 ευρώ, το οποίο ξεκινάει με ίδιους πόρους του Δήμου και πίστωση για του χρόνου 50 χιλιάδες ευρώ.

-Εργασίες σε ένα εμβληματικό κτήριο της Μεσαιωνικής Πόλης αναμένεται να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά, και συγκεκριμένα για την αποκατάσταση, τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία του Χαμάμ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ ενώ οι πιστώσεις που θα διατεθούν το 2021 ανέρχονται στα 200 χιλιάδες ευρώ.

-Περιλαμβάνεται ακόμη το Garden Park Theatre της οδού Ανδρονίκου για το οποίο το 2021 θα διατεθούν 150 χιλιάδες ευρώ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 300 χιλιάδες ευρώ και η χρηματοδότησή του είναι από ίδιους πόρους.

-Σημαντικό είναι βέβαια το έργο της αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος της «Καπνοβιομηχανίας» (1ο Γυμνάσιο και 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου), προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ που θα διατεθεί το 2021 και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ για τα σχολεία και ιδίους πόρους του Δήμου.

-Περιλαμβάνεται, ακόμη, στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, το έργο «συντηρήσεις σχολικών κτηρίων χαρακτηρισμένων ως μνημείων», συνολικού προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ, για τα οποία θα διατεθούν μέσα στο 2021 483.940 ευρώ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών και τα νέα προγράμματα της Περιφέρειας.

-Η επισκευή του εμβληματικού σχολικού συγκροτήματος της «Ακαδημίας» αναμένεται επίσης να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 733.940 ευρώ, για το οποίο το 2021 θα διατεθεί πίστωση 100 χιλιάδων ευρώ και χρηματοδοτείται από τα νέα προγράμματα της Περιφέρειας και τη ΣΑΤΑ.

-Ακόμη, περιλαμβάνεται το έργο «άμεσα μέτρα προστασίας και άρσης ετοιμορροπίας στη Μεσαιωνική Πόλη και τη Ρόδο», προϋπολογισμού 157.944,33 ευρώ.

-Επίσης, υπάρχει και το έργο της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ρόδου», που έχει να κάνει προφανώς με τη διαμόρφωση του χώρου όπου και θα μεταφερθεί από τη Ροδιακή Έπαυλη, ο οποίας πάντως δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Το έργο είναι προϋπολογισμού 24.800 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

-Στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης περιλαμβάνεται ακόμη και η δημιουργία ενός «μικρού» αθλητικού κέντρου εντός του Μνημείου, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ του 2021.

-Στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη και πιστώσεις για τα έργα της υπογειοποίησης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και της Λίνδου, έργα συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, στο πλαίσιο της προς υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου (Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης) και της ΔΕΥΑΡ.

-Σημειώνεται, ακόμη, ότι ανάμεσα στα νέα έργα περιλαμβάνονται αρκετά για την ανάπλαση πλατειών όπως αυτή του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, Αθηνάς, Σοφοκλέους, Βρούχου, αλλά και πλατειών που βρίσκονται σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως Μνημειακές.

-Επίσης, του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσουν έργα όπως η ανάπλαση της Θαλασσινής Πύλης, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ το οποίο είναι και χρηματοδοτούμενο και από ίδιους πόρους αλλά και η ανάπλαση του πάρκου Βύρωνος, συνολικού προϋπολογισμού 700 χιλιάδων ευρώ, από ίδιους πόρους.

-Τέλος, για το 2021 προβλέπεται και το έργο της συντήρησης των κρηνών στο νησί, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο