Στα σκαριά η δημιουργία «Ένωσης Δανειοληπτών Τράπεζας Δωδεκανήσου»

Στα σκαριά η δημιουργία «Ένωσης Δανειοληπτών Τράπεζας Δωδεκανήσου»

Στα σκαριά η δημιουργία «Ένωσης Δανειοληπτών Τράπεζας Δωδεκανήσου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»

Γράφει ο Δημήτρης Κούκουλας

Η δημιουργία της «Ένωσης Δανειοληπτών Τράπεζας Δωδεκανήσου» αποτελούσε τα τελευταία χρόνια μία προσπάθεια συμπατριωτών μας της Ρόδου και των νησιών που στο σύνολό τους είναι δανειολήπτες της πάλαι ποτέ δικής μας Συνεταιριστικής Τράπεζας της Δωδεκανήσου και που τα δάνειά τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκονται σε καθυστέρηση. Σήμερα φαίνεται πλέον πως ωρίμασαν οι συνθήκες για τη δημιουργία αυτής της Ένωσης που θα ομαδοποιήσει το κοινό συμφέρον όλων αυτών των ανθρώπων και πολύ σύντομα ο σύλλογός μας θα αποκτήσει υπόσταση.

Αυτή η Ένωση των Δωδεκανησίων που στο παρελθόν είχαν λάβει δάνεια από τη Συνεταιριστική Τράπεζα και ο καθένας τους τα εγγυήθηκε με ακίνητά του, θα δρα από εθελοντές φυσικά πρόσωπα με βάση τον εθελοντισμό, τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη, θα έχει δε ως στόχο της την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος που έχουν τα τελευταία χρόνια οι δανειολήπτες της Τράπεζάς μας, προκειμένου να μπορέσουν να τα ρυθμίσουν με την ίδια τακτική και όρους, που ακολουθούν για τους δικούς τους πελάτες όλες οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες της χώρας μας.

Δηλαδή να ρυθμιστούν και αυτά τα δάνεια με την ίδια πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και ALPHA, οι οποίες στους πελάτες τους δίνουν περιθώριο εξόφλησης αυτών των δανείων μέχρι και είκοσι (20) έτη, ανάλογα βέβαια με τις ειδικές συνθήκες του κάθε δανειολήπτη.

Σημειώνεται ότι για τα δάνεια που έχουν συναφθεί με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου ο Εκκαθαριστής της προκειμένου να συμφωνήσει να τα ρυθμίσει, ζητά από τους δανειολήπτες την αποπληρωμή τους το μέγιστο σε οκτώ (8) έτη!!! Αυτονόητο είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι αδύνατο οι επαγγελματίες ή οι επιχειρήσεις των νησιών μας να αποπληρώσουν αυτά τα δάνεια σε περίοδο οκτώ ετών.

Δεν είναι δε λίγες οι περιπτώσεις δανειοληπτών μας που ακούγεται στην πιάτσα του τόπου μας ότι ήδη έχασαν τα ακίνητα που είχαν προσημειώσει για εγγύηση δανείων τους σε πλειστηριασμούς που τους οδήγησε ο Εκκαθαριστής. Ίσως δε αυτός να είναι και ο λόγος που προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για την άμεση σύσταση αυτής της Ένωσής μας.

Σκοπός της Ένωσης θα είναι να αναδείξει την ανάγκη αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της Δωδεκανήσου, να ζητήσει την παρέμβαση των τοπικών φορέων προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή του, να αναζητήσει ειδικούς (δικηγόρους - νομικούς, οικονομολόγους και εμπειρογνώμονες) που θα θελήσουν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος και να συντονίσει τη δράση των δανειοληπτών της Τράπεζας Δωδεκανήσου (που παράλληλα ήταν και οι μεριδιούχοι/μέτοχοι της) πού τώρα βρίσκονται παντελώς μόνοι απέναντι στις ορέξεις της Εκκαθάρισης.

Τέλος, καλούμε όλους τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου που επιθυμούν να συνδράμουν την κίνηση αυτή που γίνεται αποκλειστικά για το δικό τους οικονομικό συμφέρον, να συμμετάσχουν και να γίνουν μέλη αυτού του σωματείου. Να μην ξεχνά κανένας οτι «η ισχύς εν τη ενώσει»!
Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν αναρτημένα στη σελίδα του Facebook « Ένωση Δανειοληπτών Τράπεζας Δωδεκανήσου», οπως επίσης θα δημοσιοποιούνται με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ του υπό σύσταση φορέα μας.

Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια