Ανακαινίζεται ο ξενώνας συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου

Ανακαινίζεται ο ξενώνας συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου

Ανακαινίζεται ο ξενώνας συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1436 ΦΟΡΕΣ

Αποτελείται από 12 δωμάτια συνολικά

Εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του ξενώνα στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν ξεκινήσει με εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, προκειμένου ο χώρος να μπορεί να καταστεί κατάλληλος για τη φιλοξενία των συνοδών ασθενών από τα νησιά μας!

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε και υλοποιεί σε συνεργασία και με άλλους επαγγελματίες της Ρόδου ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Διακογεωργίου, «όλα ξεκίνησαν από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, όταν σε μία συνάντηση που είχε μαζί του, βρέθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος και ανέφερε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιου είδους εργασιών στον ξενώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Διακογεωργίου, από εκεί και έπειτα όλα κύλησαν γρήγορα και ομαλά. Ο ίδιος τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε στη σκέψη που είχε να αναλάβει το γραφείο του τις εργασίες σε συνεργασία με συνεργάτες του για την προμήθεια υλικών αλλά και την αποστολή συνεργειών!

Περί τους είκοσι διαφορετικού είδους επαγγελματίες συμμετέχουν σε αυτή την αναμόρφωση του ξενώνα του νοσοκομείου της Ρόδου, όλοι αφιλοκερδώς ενώ οι εργασίες γίνονται βάσει μελέτης την οποία έχουν επιμεληθεί ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Βασίλης Διακογεωργίου και ο Αρχιτέκτονας – Μηχανικός κ. Γαβριήλος Λαμπριανός.

Οι εργασίες θα πρέπει να τονιστεί ότι έχουν ξεκινήσει από τον εξωτερικό χώρο του ξενώνα ο οποίος καθαρίζεται και θα διαμορφωθεί αναλόγως και θα προχωρήσουν στο εσωτερικό του κτηρίου και στα δωμάτια (διαθέτει δώδεκα δωμάτια) όπου και θα γίνουν ντουλάπες, ερμάρια, θα αλλαχθούν πόρτες, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ελαιοχρωματισμοί κ.α.

Σκοπός, όπως είπε ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, είναι με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, το κάθε δωμάτιο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον συνοδό οποιουδήποτε ασθενή από τα νησιά μας οποιαδήποτε στιγμή, για αυτό θα υπάρχουν ακόμα και τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και βασικά είδη όπως ζάχαρη, καφές κ.α.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφέρειας, οι εργασίες αναμένεται – εκτός απροόπτου- να έχουν ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την πραγματοποίηση αυτών των εργασιών έχει ληφθεί σχετική απόφαση και από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο