Π. Κουνάκης: Να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Covid

Π. Κουνάκης: Να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Covid

Π. Κουνάκης: Να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Covid

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1529 ΦΟΡΕΣ

Να ενταχθούν όσοι απασχολήθηκαν στη λειτουργία των ξενοδοχείων Covid στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως δικαιούχοι για το χρονικό διάστημα μέχρι τον επόμενο Απρίλιο, προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης.

Ο κ. Κουνάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αυτό είναι η ελάχιστη ανταπόδοση για το θάρρος και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν το καλοκαίρι οι άνθρωποι αυτοί ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναλυτικά, η πρότασή του έχει ως εξής: «Στην πιο δύσκολη σεζόν όλων των εποχών, εργαζόμενοι, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου συμμορφώθηκαν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε αυτή την πρωτοφανή εποχή για τον τουρισμό αφανείς ήρωες με μεγάλο ρίσκο και αυτοθυσία, μένοντας μακριά απο τις οικογένειές τους, τους φίλους και την κοινωνική ζωή για το διάστημα της σεζόν, είναι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Covid. Χωρίς αυτούς, το πιο σημαντικό γρανάζι στη φετινή τουριστική δραστηριότητα του τόπου μας, δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των υγειονομικών προτοκόλλων.

Ως ελάχιστη ανταπόδoση, για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους, να μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν εκπαιδευμένοι νοσοκόμοι, ούτε δούλευαν σε ένα ξενοδοχείο που ήταν καθαρό απo Covid προτείνω να τους παραχωρηθεί πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπώλειο κατ’ εξαίρεση μέχρι το τέλος του Απρίλιου και την επαναπρόσληψή τους.

Παρακαλώ σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων Covid να δοθεί αυτή η καταρχάς ηθική ανταμοιβή και ουσιαστική στήριξη στους εργαζόμενους αυτούς που προστάτευσαν τόσο θαρραλέα το όλο φετινό εγχείρημα.

Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να μην στιγματιστούν ούτε ως προσωπικότητες ούτε και τα ξενοδοχεία που δούλεψαν».

Μετά Τιμής,
Κουνάκης Παναγιώτης
Τομεάρχης Τουρισμού Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος
Περιφερειακός Σύμβουλος».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας