Το πάλεψε με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός στο ΟΑΚΑ

Το πάλεψε με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός στο ΟΑΚΑ

Το πάλεψε με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός στο ΟΑΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 311 ΦΟΡΕΣ

Πολύ καλύτερες εντυπώσεις απ’ όσο μπορεί κανείς να διαπιστώσει από το τελικό 90-67 άφησε ο Κολοσσός στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ήταν ένα παιχνίδι… πειραμάτων για τους δύο προπονητές, με τον Ηλία Καντζούρη πάντως να εστιάζει στην επόμενη συνάντηση, αυτήν της 6ης αγωνιστικής στην Basket League, με τη Λάρισα στο κλειστό της Καλλιθέας στις 5 Δεκεμβρίου. Όπως και να χει, ο Κολοσσός ήταν αξιοπρεπής και φάνηκε σε αρκετά σημεία καλοδουλεμένος, απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας, όπως ο Παναθηναϊκός.

Η εικόνα ανά περιόδους

Κακό μπάσκετ και κάπως αλλόκοτο παρακολουθήσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο με rotation από τον Παναθηναϊκό και τον Κολοσσό να κάνει αρκετά λάθη, δίνοντας ευκαιρία να σχηματιστεί γρήγορα μια απόσταση στο σκορ. Όχι βεβαίως ότι οι «πράσινοι» είχαν σούπερ απόδοση, αλλά όσο να ‘ναι η διαφορά δυναμικότητας δεν γινόταν να μην φανεί, έστω κι ελάχιστα, για να προκύψει έτσι το 23-12 στο τέλος.

Στη δεύτερη περίοδο ο Κολοσσός πήγε να δημιουργήσει για λίγο προβλήματα με τα τρίποντα από τον Ζάρα και τον Άντριτς, όμως στη συνέχεια ο Νέντοβιτς πήρε το… όπλο του και με 4/4 σουτ εύστοχα έξω από τα 6,75 δεν άφησε τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο. Ο Κολοσσός από ένα σημείο και μετά πίεσε σε όλο το γήπεδο και φυσικά δεν παράτησε το παιχνίδι με καλή άμυνα ανά διαστήματα και κορυφαίο στον τομέα αυτόν τον Τούμπα. Το 44-30 δείχνει σαφώς πως ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα ένα παιχνίδι με πολύ καλές φάσεις και στιγμές.

Καλύτερος ήταν ο Κολοσσός στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα και μείωσε στα 3.20’’ πριν τη λήξη στους εφτά πόντους (54-47), αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με δεκαεννιά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Εκεί φάνηκε πόσο δεμένη είναι ως ομάδα, γι’ αυτό κι ο Παναθηναϊκός το πάλεψε πολύ για να φτάσει τη διαφορά στο τέλος στο 65-50.

Με το που ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος ο Κέβιν Τούμπα σε μια επαφή με τον Βουγιούκα τραυματίστηκε στο γόνατο, κάτι που τον άφησε εκτός στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς να είναι κάτι το σοβαρό. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο με σουτ από την περιφέρεια κυρίως κι εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη του Κολοσσού πήγε τη διαφορά στο 74-53, στα 5.39’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης και το παιχνίδι κύλησε πια… χωρίς άγχος. Μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα ήταν το 86-60 στο 1.57’’, με το 90-67 να είναι το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα 23-12, 44-30 (ημ.), 65-50, 90-67.

Διαιτητές: Τσαρούχα, Λόρτος, Ταρενίδης

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 10 (2), Καλαϊτζάκης 7, Μπεντίλ 12 (2), Σαντ Ρος 6, Μακ 5 (1), Μποχωρίδης 5 (1), Όγκουστ, Βουγιούκας, Νέντοβιτς 19 (4), Ουάιτ 4, Μήτογλου 8.

Κολοσσός (Ηλίας Καντζούρης): Άρτις 14 (1), Άντριτς 15 (3), Ζάρας 12 (4), Τούμπα 4, Γκόινς 4 (1), Καμαριανός, Ξανθόπουλος 4 (1), Λιάπης 3 (1), Αρσενόπουλος, Καντέρ 11,

Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν