Αγωνιούν οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι  της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Συναντήθηκαν χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Μία πρώτη κουβέντα για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ την επόμενη χρονιά έγινε χτες το πρωί στην περιφέρεια με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου, του προέδρου των εργαζομένων Νίκου Ρεσβάνη καθώς και μελών του συλλόγου.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Ευστρατίου, οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το τι θα γίνει την επόμενη περίοδο και μετέφεραν αυτήν ακριβώς την αγωνία τους στον αντιπεριφερειάρχη.

«Εμείς είχαμε και μία συζήτηση για τη βοήθεια που μπορούν να παρέχουν ενόψει του χειμώνα και για το πώς μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά αν συμβεί οτιδήποτε. Συζητήσαμε επίσης για την επόμενη σεζόν και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Εξήγησα ότι πρέπει να περάσει το θέμα από το περιφερειακό συμβούλιο να μεταφερθούν οι κωδικοί ώστε να μπορούμε να τους πάρουμε τη νέα σεζόν. Ας μην ξεχνάμε ότι η περιφέρεια συμμετέχει στο Δ.Σ. με ένα μεγάλο ποσοστό όπως και ο δήμος» είπε ο κ. Ευστρατίου.

Μάλιστα τόνισε ότι αν μπορέσει και πάλι ο δήμος να τους προσλάβει για μερικούς μήνες πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η εταιρεία τη νέα χρονιά, θα είναι ευχής έργον και για τους εργαζόμενους για να συμπληρώσουν στους πέντε μήνες και άλλους τρεις ώστε να δουλέψουν οχτώ μήνες συνολικά.

«Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ χρειάζεται στο νησί, γίνεται πολύ και καλή δουλειά, όλοι το γνωρίζουμε και μάλιστα και στην αντιπυρική περίοδο και στα αντιπλημμυρικά γίνονται εργασίες από πριν ώστε να είναι όλα καθαρά και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα όπως φωτιές και πλημμύρες» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης ο οποίος έκανε γνωστό ότι η διαδικασία για τις προσλήψεις θα ξεκινήσει μετά το Φεβρουάριο ώστε να περάσει το θέμα από οικονομική επιτροπή από περιφερειακό συμβούλιο και να ανοίξει και ο προϋπολογισμός.
Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Απρίλιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η εταιρεία έχοντας στο ενεργητικό της περίπου 60 άτομα

Μάσκες στους
εθελοντές αιμοδότες

Επίσης χθες ο κ. Ευστρατίου είχε συνάντηση με το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου και με τον πρόεδρο Φιλήμονα Νικολάου, στον οποίο παρέδωσε εκ μέρους της περιφέρειας 150 μάσκες πολλαπλών χρήσεων.
«Θα δώσουμε ένα μεγάλο αριθμό μασκών στο σύλλογο. Τώρα πήραν ένα μέρος από αυτές, έτσι ώστε σε κάθε αιμοδοσία που θα γίνεται, κάθε αιμοδότης θα παίρνει και μία μάσκα δωρεάν από το σύλλογο» δήλωσε για το θέμα και τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο μας.

Μιλώντας αναλυτικά για το ζήτημα αυτό έκανε γνωστό ότι πρόσφατα έγινε μία έκκληση τόσο από το σύλλογο όσο και από το νοσοκομείο και καλό είναι όσοι μπορούν να πάνε να δώσουν αίμα.

«Είναι ανεξάρτητη μονάδα, δεν πρέπει να φοβάται κανείς να πάει να δώσει αίμα, γίνονται και κάποιες αιμοδοσίες έξω από το κτήριο, οπότε όσοι μπορούν να στηρίξουν το νοσοκομείο καθώς είναι δύσκολες οι εποχές , να το κάνουν. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο σε όλους τους τομείς» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είχαμε προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων
Τέλος, ο κ. Ευστρατίου αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία τόνισε ότι στην περιοχή δεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και όλα πήγαν καλά καθώς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, εκτός από ορισμένες μικρές κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε κάποιους δρόμους.

Όπως είπε με τα ποτάμια και τα ρέματα δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, καθώς δεν είχαμε έντονες βροχές και καιρικά φαινόμενα όπως η Κρήτη.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με το δήμο σε περίπου δέκα μέρες θα ξεκινήσουν οι εργολαβίες που έχουν χωριστεί κατά δημοτικές ενότητες ώστε να γίνουν απαραίτητες εργασίες καθαρισμού όπου δεν έχουν γίνει ακόμα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»