Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο τέως διευθυντής της ΡΟΔΙΑΚΗΣ Σπύρος Παγκάς

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο τέως  διευθυντής της ΡΟΔΙΑΚΗΣ Σπύρος Παγκάς

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο τέως διευθυντής της ΡΟΔΙΑΚΗΣ Σπύρος Παγκάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7071 ΦΟΡΕΣ

Έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας

Θλίψη και συγκίνηση επικρατεί σήμερα στην μεγάλη οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, καθώς έφυγε στις 2 τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο τέως διευθυντής της εφημερίδας μας Σπύρος Παγκάς.

Ο Σπύρος πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αλλά δυστυχώς, έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Η κηδεία του θα τελεσθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι από το Νεκροταφείο Ταξιαρχών Ρόδου.

Ξεκίνησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής. Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε από όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε παράλληλα επί σειρά ετών και στην εβδομαδιαία εφημερίδα ¨Η Γνώμη."

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων που ξέσπασαν στο νησί μας τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, με ήθος, με συνέπεια, με επαγγελματική ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες από πολλές απόψεις.

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1946. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα .

Είχε εξαιρετικό χιούμορ και ήταν άνθρωπος της παρέας, του γλεντιού και είχε αδελφικούς φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ιδιαίτερη του λατρεία, ο Ολυμπιακός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Σύσσωμη η οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, εύχεται θερμά συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στην σύζυγό του Πόπη και τον γιό του Δημήτρη.

Αντίο κύριε Διευθυντά, αντίο Σπύρο! Μας λείπεις ήδη.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου