Πάνω από 100 συμπολίτες μας είναι καταγεγραμμένοι ως άστεγοι

Πάνω από 100 συμπολίτες μας  είναι καταγεγραμμένοι ως άστεγοι

Πάνω από 100 συμπολίτες μας είναι καταγεγραμμένοι ως άστεγοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 925 ΦΟΡΕΣ

Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών

Σοκαριστικό είναι πράγματι το στοιχείο που δόθηκε χθες από αρμόδια στελέχη του Δήμου Ρόδου, ότι αυτή τη στιγμή στις λίστες του είναι εγγεγραμμένοι περί τους εκατό συμπολίτες μας ως άστεγοι, η πλειονότητα των οποίων διαμένει σε κτίσματα τα οποία κρίνονται ως ακατάλληλα εν έτει 2020!

Το παραπάνω στοιχείο έκανε γνωστό η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κα Χριστίνα Καραγιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε. Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» το οποίο «έτρεξε» ο Δήμος της Ρόδου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 13 Δήμους ανά τη χώρα που επελέγησαν και μάλιστα κρίθηκε ως επιτυχημένο, είπε ότι είχαν εντάξει 20 νοικοκυριά, 55 άτομα σε σπίτια και σε εργασίες.

Μεγάλο ποσοστό αυτών των νοικοκυριών αφορούσαν γυναίκες που είχαν φιλοξενηθεί στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Μάλιστα, έχουν μιλήσει με το Υπουργείο Εργασίας και απ’ ό,τι γνωρίζουν στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξανατρέξει το πρόγραμμα, το οποίο, σημειωτέων, χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και έχει δημιουργηθεί από τη χώρα μας. Όπως είπε η ίδια, είναι μία πολύ καλή προσπάθεια γιατί έχει δείξει έμπρακτα ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο.

Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, η κα Καραγιάννη, λόγω της εικόνας που έχει από τα περιστατικά των οποίων γίνονται αποδέκτες καθημερινά στη Διεύθυνση, είπε ότι η Ρόδος τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, έχει έναν μεγάλο αριθμό αστέγων ή ανθρώπων που ζουν σε ακατάλληλα κτήρια. Υπάρχει και εκεί μία λίστα αναμονής και περιμένουν να βγει το πρόγραμμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δημοτική Αρχή θα επιθυμεί να ξανακατατεθεί πρόταση γιατί υπάρχει μία γραφειοκρατική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προβλέπει και αγορά οικοσυσκευών, επίπλων και οτιδήποτε μπορεί κάποιος να χρειαστεί, δηλαδή πρόκειται για μία πραγματική υποστήριξη. Δεν προβλέπονται προσλήψεις όμως η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής η οποία είναι στελεχωμένη με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες, μπορεί και υποστηρίζει τα άτομα αυτά.

Κλείνοντας, η κα Καραγιάννη ανέφερε ότι έχουν καταγεγραμμένους στις λίστες τους περίπου 100 συμπολίτες μας. Και είπε ίδια: «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που εντείνεται και φοβόμαστε πολύ ότι με τον κορωνοϊό και όλα αυτά το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή από το χειμώνα και μετά, μήπως ενταθεί ακόμα περισσότερο». Πρόκειται για συμπολίτες μας που ενδεχομένως να μένουν σε κτίσματα τα οποία όμως είναι ακατάλληλα, δεν είναι δηλαδή τέτοια που αξίζει να μένουν άνθρωποι το 2020, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας