Τι θα γίνει με τα κλειστά ελαιοτριβεία του Αρχαγγέλου;

Τι θα γίνει με τα κλειστά  ελαιοτριβεία του Αρχαγγέλου;

Τι θα γίνει με τα κλειστά ελαιοτριβεία του Αρχαγγέλου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 935 ΦΟΡΕΣ

Σχόλιο με το οποίο κάνει λόγο για «δικαιοσύνη και ισονομία, λέξεις άγνωστες στην Ελλάδα» διατυπώνει δημόσια στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού κ. Στέργος Παρδαλός.

Στο σχόλιό του αναφέρει συγκεκριμένα:
«Από τα αρχαία χρόνια (Ηρόδοτος) η ισονομία εμφανιζόταν ως η κυρίαρχη ένδειξη δημοκρατικού πολιτεύματος ο δε Αριστοτέλης έγραψε ότι «το μόνο σταθερό κράτος είναι αυτό όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».
Αυτή είναι η αρχή της ισότητας, το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος. Το βασικό θεμέλιο για την ύπαρξη και λειτουργία ενός δημοκρατικού καθεστώτος.

Το τι ισχύει σήμερα στην Ελλάδα μας είναι λίγο-πολύ γνωστό. Από μεγάλες υποθέσεις μέχρι και μικρότερες σε τοπικό επίπεδο, μόνο για ισονομία και ισοπολιτεία δεν μπορούμε να καυχιόμαστε. Κάποιοι είναι πολύ πιο ίσοι και κάποιοι άλλοι ακόμα πιο ίσοι, από όλους τους υπόλοιπους ίσους!
Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλήμονα Ζαννετίδη μετά την επίσκεψή του σε ελαιουργεία του νησιού. Ως γνωστόν τα μόνα ελαιουργεία που παραμένουν κλειστά είναι αυτά της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου.
«Με ευθύνη των ελαιοτριβείων η πυρήνα πηγαίνει εκεί που προβλέπει ο νόμος, οι ελαιοτριβείς ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Επειδή λοιπόν εδώ στον Αρχάγγελο μάλλον οι ιδιοκτήτες ελαιουργείων είναι ανενημέρωτοι (στοχοποιημένοι λένε κάποιοι αλλά εγώ δεν το πιστεύω, σιγά μη στοχοποιεί η περιφέρεια), μπορεί ο κύριος Ζαννετίδης να μας ενημερώσει τι προβλέπει ο νόμος, όπως είπε στη συνέντευξή του και τι πρέπει να κάνουν οι ντόπιοι ελαιοτριβείς, ώστε να λειτουργήσουν τα εργοστάσιά τους και κατ επέκταση να σταματήσει η ταλαιπωρία των συμπολιτών που είτε ψάχνουν να βρουν ελαιουργεία σε διπλανά χωριά είτε απογοητευμένοι δεν μαζεύουν τις ελιές τους.

Μιά απάντηση περιμένουμε μήπως είναι κρατικό μυστικό που πρέπει να παραμείνει επτασφράγιστο;».

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch