Τι πέτυχε και τι θα δώσει ο ΟΤΕ στη Δωδεκάνησο

Τι πέτυχε και τι θα δώσει ο ΟΤΕ στη Δωδεκάνησο

Τι πέτυχε και τι θα δώσει ο ΟΤΕ στη Δωδεκάνησο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 29 Νοεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2894

ΤΙ ΕΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΗ Ο ΟΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ

ΕΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΝ ΕΙΔΙΚΟΝ ΦΥΛΛΑΔΙΟΝ
Εις κυκλοφορήσαν ενταύθα φυλλάδιον αναφέρεται ότι βάσει του προγράμματος του ΟΤΕ, θα εγκατασταθή εις Ρόδον συντόμως χειροκίνητον Τηλετυπικόν κέντρον, ενώ εις Λέρον θα εγκατασταθή ασυρματικός σταθμός με 6 κυκλώματα τηλεφώνου.

Εξ άλλου μεταξύ των επιτευγμάτων του ΟΤΕ κατά την τελευταίαν δεκαετίαν, αναφέρεται η εγκατάστασις νέων τηλεφωνικών μεταλλακτών εις Ρόδον, ότι το Τηλεγραφείον Ρόδου είναι ένα εκ των πέντε τα οποία εξυπηρετούν τας μετά των ομόρων κρατών σχέσεις ότι εις Ρόδον έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί αρτίως Παράκτιος Σταθμός διά την ραδιοτηλεφωνικήν και τηλεγραφικήν επικοινωνίαν με τα πλοία, ότι σημαντικός αριθμός νέων τηλεφώνων εγκατεστάθησαν εις την πόλιν και ότι επετεύχθη η τηλεφωνική σύνδεσις νήσων της Δωδεκανήσου μετά της Ρόδου, και των Αθηνών.

ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΟΥ κ. ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΕΧΝΗΣ
ΗΓΟΡΑΣΘΗΣΑΝ ΗΔΗ ΤΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Κατόπιν αποφάσεως του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου ήρχισαν αι εργασίαι δημιουργίας Πινακοθήκης εις Ρόδον. εις τον άνω όροφον της Ιονικής Τραπέζης. Η εν λόγω Πινακοθήκη θα δοθή εις τον Δήμον Ροδίων και θα λειτουργήση συντόμως ως δημοτική.

Αι εργασίαι δημιουργίας της θα γίνουν εις δύο στάδια, εις έκαστον των οποίων θα κατασκευασθούν ανά δύο αίθουσαι. Το πρώτον στάδιον προωθείται ήδη, ενώ το δεύτερον θα ολοληρωθή εντός του 1961.
Η Πινακοθήκη θα είναι η μοναδιή εις την Ελλάδα, με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής συγχρόνων καλλιτεχνών, ήδη δε, εκτός των άλλων, ηγοράσθησαν δι’αυτήν τρία αξιόλογα σύγχρονα έργα.

ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Ως ανεκοινώθη, διακεκριμμένοι ζωγράφοι των Αθηνών θα εκθέσουν έργα των προσεχώς εις αίθουσαν της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ρόδου, η οποία θα δημιουργηθή κατ’ αυτός εις το Μέγαρον της Ωβέρνης. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα εγκατασταθή εκεί όπου στεγάζεται σήμερον το Εργατικόν Κέντρον, ένας δε εκ των σκοπών της θα είναι η οργάνωσις εκθέσεων ζωγραφικής Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΗ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΦΑΝΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ»
Την προσεχή Παρασκευήν θα διεξαχθή εις όλας τας πόλεις της Δωδεκανήσου ο έραυνος υπέρ της «Φανέλλας του Στρατιώτου». Εις τα χωριά και τας μικράς νήσους ο έρανος θα γίνη την προσεχή Κυριακήν.
Εν τω μεταξύ συνεκροτήθησαν αι Επαρχιακαί και τοπικαί επιτροπαί αι οποίαι ήρχισαν την προεργασίαν διά την συγκέντρωσιν των εισφορών του λαού, υπέρ των ακριτών φρουρών των συνόρων της Ελλάδος.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΡΞΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΠΕΡΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). Υπό Αγγλοαμερικανικής Εταιρείας απεστάλη εκ της κοινότητος Κεφάλου Κω εις Αγγλίαν ποσότης 150 τόννων περλίτου, διά πειράματα βιομηχανικής αξιοποιήσεως. Η εν λόγω Εταιρεία είχεν αποστείλει πέρυσι εις Ηνωμένας Πολιτείας δείγματα του ορυκτού προς χημικήν ανάλυσιν, το αποτέλεσμα δε υπήρξεν ικανοποιητικόν. Εν τω μεταξύ το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της Εταιρείας έχει καταστή ζωηρότατον διά τον περλίτην, αναμένεται δε ότι συντόμως θ’ αρχίση συστηματική εκμετάλλευσις του ορυκτού.

ΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΡΥΖΑ ΕΚ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ ΚΕΑΡ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας υπό της ΚΕΑΡ απεστάλησαν 750 σάκκοι ορύζης και 520 σάκκοι αλεύρου οι οποίοι θα διανεμηθούν εις τους αναπήρους του Νομού Δωδεκανήσου. Η εν λόγω διανομή θα λάβη ολίγον προ των εορτών των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...