Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ως εκπρόσωπος των Τσιγγάνων Βασίλης Στηροκλέας

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ως εκπρόσωπος των Τσιγγάνων Βασίλης Στηροκλέας

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ως εκπρόσωπος των Τσιγγάνων Βασίλης Στηροκλέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1654 ΦΟΡΕΣ

Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη στήριξης των Ρομά

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, απέστειλε ο Βασίλης Στηροκλέας ως εκπρόσωπος των Ρομά, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ευάλωτων ομάδων των ομόφυλών του.

Στην επιστολή τονίζει:
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσει η πολιτεία για όλους εμάς, που στερούμαστε τα αυτονόητα αγαθά, ζώντας σε συνθήκες περιθωριοποίησης σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας, αποκλεισμένοι από το δικαίωμα να εργαστούμε κατά τον δικό μας τρόπο, που απασχολούμασταν προ Covid-19, για τον τρόπο κάλυψης των διάφορων εξόδων μας, τόσο ως προς τις προσωπικές μας ανάγκες όσο και προς τις υποχρεώσεις μας στο Δημόσιο και σε τρίτους, διότι υπάρχουν μέλη μας που ούτε κάρτα ανεργίας έχουνε, ούτε δικαιούχοι θα κριθούν βάσει των εξαγγελιών σας μέχρι τώρα, και έτσι μέχρι στιγμής δεν θα μπορούν να λάβουν ούτε ένα ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως άλλες κοινωνικές ομάδες.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνει μελέτη από το επιτελείο σας και για αυτές τις κοινωνικές ομάδες δίνοντας άμεση λύση.

Η απαραίτητη στήριξη και αντιμετώπιση του προβλήματος σε κοινωνικές παροχές είναι να βρεθεί το «κοινό στοιχείο» που συνδέει τις ομάδες των ανθρώπων και τους δίνει το δικαίωμα να τις περικλείομε κάτω από τον ίδιο όρο.

Επίσης ως Βασιλιάς των Τσιγγάνων εκφράζω δημόσια την απογοήτευσή μου προς όλους τους φορείς που διανέμουν τα τρόφιμα του ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους του (ΤΕΒΑ) που σκοπός της σύστασής του είναι, να υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς και Βασικής Υλικής Συνδρομής και ωφελούμενοι αυτής της Δράσης είναι όσοι έχουν επιλεγεί με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους κριτήρια.

Σας γνωστοποιώ με την επιστολή μου αυτή, ότι πολλά από τα τρόφιμα και τα είδη (υλικά αγαθά) ποτέ δεν παραδίνονται στους τελικούς δικαιούχους των Ρομά, με αποτέλεσμα να μην επιτελείται το έργο αυτό της δράσης του ΤΕΒΑ και να εξυπηρετεί άλλες ανάγκες μη δικαιούχων, λόγω του κοινωνικού μας αποκλεισμού, τις συνθήκες ανέχειας στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι μας, ζώντας στο περιθώριο της κοινωνίας.

Απευθύνομαι σε σας και ζητάμε τη στήριξή σας ώστε να επιλυθεί το φλέγον αυτό πρόβλημα των Ρομά σήμερα, εξαιτίας της έκτακτης αυτής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας η οποία μαστίζεται και βάλλεται όλος ο πληθυσμός της από τον κορωνοϊό.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση αναφορικά με το πρόβλημα αυτό και περιμένω άμεσα την επίλυσή του.

Με εκτίμηση,
Ο Βασιλιάς των Τσιγγάνων
Βασίλειος Στηροκλέας».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων