Εργαλείο στις τοπικές κοινωνίες ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της περιφέρειας

Εργαλείο  στις τοπικές κοινωνίες  ο Αναπτυξιακός Οργανισμός  της περιφέρειας

Εργαλείο στις τοπικές κοινωνίες ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

«Ο αναπτυξιακός οργανισμός της περιφέρειας είναι ένα εργαλείο στα χέρια της περιφερειακής αρχής που θα βοηθήσει πρακτικά και άμεσα στην απορρόφηση του ποσού που μας αναλογεί από το πρόγραμμα ανάκαμψης» δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιάννης Φλεβάρης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη σύστασή του.

Όπως τόνισε, με τη λειτουργία του θα ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες, και θα δοθεί στην περιφέρεια η δυνατότητα γρήγορης αντίδρασης και απορρόφησης των χρημάτων που θα μας αναλογούν από τα χρήματα που θα πάρει η χώρα μας, και κάλεσε όσους αντιδρούν στη σύστασή του να γυρίσουν σελίδα και να προσπαθήσουν όλοι μαζί χωρίς πολιτική εκμετάλλευση και σκοπιμότητες αλλά για το καλό του τόπου να φέρουν στα νησιά μας όσα περισσότερα κονδύλια μπορούν για την πραγματοποίηση έργων.

«Ήταν μία πολύ σημαντική απόφαση η ίδρυση και στελέχωση του Αναπτυξιακού Οργανισμού της περιφέρειας. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια της περιφερειακής αρχής που θα βοηθήσει πρακτικά και άμεσα στην απορρόφηση του μέρους εκείνου από το πρόγραμμα ανάκαμψης των 70 δισ. που θα εισρεύσει στην Ελλάδα.

Ένα πολύ σημαντικό ποσό που προβλέπεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας όπου μόνες τους οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ή της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας.

Υπάρχει ένα κομβικό σημείο που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του Αναπτυξιακού Οργανισμού της περιφέρειας. Είναι το περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορούν να τρέξουν όλα όσα προβλέπει το πρόγραμμα ανάκαμψης.

Είναι για μία διετία μόνο, το ‘21 και το ‘22. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 θα τρέξει και θα ολοκληρωθεί οπότε μέσα σε αυτή τη διετία η περιφέρειά μας θα πρέπει να απορροφήσει τα χρήματα και να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό αυτό εργαλείο ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει όλα όσα προγραμματίζει να κάνει με το κονδύλι αυτό.

Έτσι ξεπερνά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, καθώς είναι ένας οργανισμός που θα έχει τη δυνατότητα γρήγορης αντίδρασης και απορρόφησης και, όπως είπε και ο περιφερειάρχης, οι χαμένες ευκαιρίες για τα νησιά μας ανήκουν σε μία άλλη περίοδο.

Όσοι είναι απέναντι στη λειτουργία αυτού του οργανισμού καλό είναι να γυρίσουν σελίδα με όλους εμάς και να προσπαθήσουμε χωρίς πολιτική εκμετάλλευση και σκοπιμότητες αλλά για το καλό του τόπου να φέρουμε στα νησιά μας όσα περισσότερα κονδύλια μπορούμε για την πραγματοποίηση έργων» είπε ο κ. Φλεβάρης.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου