Τι απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών στη βουλευτή του ΜέΡΑ25 για τη γέφυρα Κρεμαστής

Τι απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών στη βουλευτή του ΜέΡΑ25 για τη γέφυρα Κρεμαστής

Τι απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών στη βουλευτή του ΜέΡΑ25 για τη γέφυρα Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1510 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση στην βουλευτή του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την υπόθεση της γέφυρας Κρεμαστής.

Στην απάντηση του Υπουργού σημειώνεται ότι είχαν ζητηθεί πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Τονίζεται συγκεκριμένα:

«Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Φωτεινή Μπακαδήμα, με θέμα: «Η Γέφυρα Κρεμαστής στη Ρόδο», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων και καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ύστερα από πρόταση της ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ως προς το ύψος των εσόδων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λοιπών λειτουργικών δαπανών τους.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. για το τρέχον έτος έχει προγραμματισθεί να αποδοθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ποσό ύψους 4.550.000,00 € για την κάλυψη επενδυτικών της δραστηριοτήτων, ενώ το ίδιο ποσό κατανεμήθηκε στην εν λόγω Περιφέρεια και το προηγούμενο έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και στον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 73962/04-11-2020 έγγραφο και, όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο