Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι δυσκολίες της επόμενης ημέρας…

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός  και οι δυσκολίες της επόμενης ημέρας…

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι δυσκολίες της επόμενης ημέρας…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις γνωστών λοιμωξιολόγων περί “lockdown ακορντεόν” -μέχρι και την Άνοιξη τουλάχιστον-, καταδεικνύει κατά τα φαινόμενα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Είναι φανερό πως τα πράγματα δεν είναι απλώς πολύ δύσκολα, αλλά απαγορευτικά να εκκινήσει οτιδήποτε και να ολοκληρωθεί κανονικά (μέσα στα γήπεδα δηλαδή) έως το καλοκαίρι. Τι σημαίνει lockdown-ακορντεόν»;

Πολύ απλά ότι μία θα είμαστε …ανοιχτά και μια …κλειστά. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν μπορεί να εκκινήσει ξανά ή ακόμα και αν γίνει δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά μέσα στα γήπεδα.

Οπότε θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ποιο είναι το νόημα να επιστρέψουν οι ομάδες σε αγωνιστική δράση ακόμα και μετά τις γιορτές όπως φημολογείται;

Το ερώτημα αυτό προφανώς και απασχολεί ήδη, πέρα από τους ίδιους τους συλλόγους και σε επίπεδο Ομοσπονδιών που πολύ σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

Γιατί είναι πραγματικά χωρίς ουσία να μπουν οι ομάδες στη διαδικασία προπονήσεων και αγώνων για τρεις ακόμα αγωνιστικές και μετά να τους πουν και πάλι ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε. Έχουμε να κάνουμε με αθλητές και όχι με μηχανές και όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος δεν είναι δυνατόν να μεταχειρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Και προφανέστατα αυτόν τον προβληματισμό τον έχουν ήδη και αρκετοί παράγοντες των ερασιτεχνικών συλλόγων (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο) και τοποθετούνται και δημόσια ζητώντας εγγυήσεις ότι αν είναι να ξεκινήσουν, το πρωτάθλημά τους θα τελειώσει κανονικά μέσα στα γήπεδα.

Ποιος μπορεί όμως στην Ελλάδα να δώσει αυτή την εγγύηση; Υπάρχει κανείς; Ρεαλιστικά η απάντηση είναι, όχι, δεν υπάρχει απολύτως κανένας. Και όπως έχουμε καταλάβει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην εποχή του κορωνοϊού όχι απλώς δεν υπάρχει στο κάδρο των προτεραιοτήτων αλλά αποτελεί μια από τις τελευταίες επιλογές και αν…

Με αυτά τα δεδομένα είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να κουβεντιάσουν για την ίδια τους την ύπαρξη.

Γιατί το μέλλον δεν διαγράφεται καθόλου ευοίωνο γι’ αυτούς και τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ακόμα και αν επέλθει η ηρεμία, με την έλευση του εμβολίου που πολλοί το συνδέουν με την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα είναι όμως όπως τη γνωρίζαμε;

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων