Πάνω από πεντακόσια αιτήματα κατατέθηκαν την υπηρεσία Πρασίνου το 2020

Πάνω από πεντακόσια αιτήματα κατατέθηκαν την υπηρεσία Πρασίνου  το 2020

Πάνω από πεντακόσια αιτήματα κατατέθηκαν την υπηρεσία Πρασίνου το 2020

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Βαρύτητα στο «πράσινο» δίνουν οι δημότες

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι δημότες στο «Πράσινο» και χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο 2020 κατέθεσαν πάνω από πεντακόσια αιτήματα, ζητώντας να παρέμβει η Υπηρεσία, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Σταμάτη ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητές της αυτή την περίοδο.

Καταρχάς, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι στην Υπηρεσία Πρασίνου βρίσκονται στην περίοδο των φυτεύσεων και δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στις φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και λοιπών εποχικών φυτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι, το τελευταίο δίμηνο έχουν φυτεύσει στην πόλη της Ρόδου 1153 εποχικά και 37 δένδρα. Επίσης, έχουν φυτεύσει στον Δήμο Πεταλούδων 158 εποχικά και 22 δένδρα, 108 εποχικά στον Αρχάγγελο και 25 δένδρα και στις Καλυθιές 4 δένδρα. Δηλαδή, υπάρχει ένα σύνολο φυτεύσεων που τα εποχιακά φυτά αριθμούν τουλάχιστον 1.500 και τα δένδρα περίπου τα 100. Όπως είπε, αυτό είναι μία πολύ καλή ένδειξη γιατί αυτές οι δραστηριότητες συνεχίζονται και θα έχουμε βεβαίως μέχρι τέλος του χειμώνα και άλλες φυτεύσεις.

Σχετικά με τη συμβολή της Υπηρεσίας Πρασίνου στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πόλης, η οποία έχει ξεκινήσει, τα συνεργεία είναι έξω και οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Πρασίνου με τα καλαθοφόρα συνδράμουν τις άλλες υπηρεσίες για τον στολισμό. Παράλληλα, προχωρούν σε ανάπλαση χώρων πρασίνου όπως είναι τα παρτέρια πίσω από την Περιφέρεια και δενδροφυτεύσεις στην οδό εθνικής αντιστάσεως. Συνεχίζουν και τα κλαδέματα σε δρόμους της πόλης, όπως στις οδούς Δημητρίου Αναστασιάδη, Κοσμά Αιτωλού, Γεωργίου Μαύρου, Εθνικής Αντίστασης, Ρόδου-Λίνδου, Ανταγόρα, Ανδρέα Παπανδρέου, Αποστόλου Παύλου κ.α.

Ακόμη, η δραστηριότητα της Υπηρεσίας εκτείνεται και στα χωριά όπως στην Ψίνθο, την Ελεούσα, τ’ Αφάντου, τον Θεολόγο, τα Καλαβάρδα, τον Αρχάγγελο, τα Κοσκινού κτλ. και γενικά έχουν μία πλούσια δραστηριότητα από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Επίσης, η Υπηρεσία, σε συνεργασία και με άλλες Υπηρεσίες του Δήμου παρεμβαίνει και σε άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα στο νεκροταφείο, το Νοσοκομείο, τη Ροδιακή Έπαυλη, το Επισκοπείο, την πλατεία Κοδριγκτώνος που έχουν παραγγείλει δέντρα να φυτευτούν για τον καλλωπισμό της.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης για τον Αντιδήμαρχο ότι έχουν ικανοποιήσει το 60% των αιτημάτων που δέχονται συνέχεια από τους πολίτες. Μάλιστα, είπε ότι ο αριθμός αυτός…δεν μειώνεται αφού, κάθε φορά που η Υπηρεσία ικανοποιεί έναν μεγάλο αριθμό αιτημάτων των πολιτών, παρατηρούν ότι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τα αιτήματα ξανά βρίσκονται στον αριθμό που ήταν πριν γιατί οι πολίτες εχουν πολλά θέματα σε σχέση με το «Πράσινο» και συνεχώς υποβάλλονται νέα αιτήματα. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία μέσα στο 2020 είναι 579.

Επίσης, αυτή την περίοδο, κάνουν και δύο άλλες δραστηριότητες: Η μία είναι η καταγραφή των δενδροστοιχιών εντός της πόλης της Ρόδου αφού, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, υπήρχε ένα μητρώο δένδρων που είχε ξεκινήσει παλαιότερα και αυτό που κάνουν τώρα μαζί με δύο άτομα που ήρθαν με την Κοινωφελή εργασία, τεχνολόγους γεωπόνους, είναι να ενημερώνουν αυτό το μητρώο γιατί θέλουν να παρακολουθούν την κατάσταση των δένδρων μέσα στην πόλη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Όπως επίσης υπάρχει και μία λίστα αιτημάτων του πρωτογενή τομέα που έχουν υποβληθεί στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για να μπορεί να λειτουργεί η Υπηρεσία εύρυθμα, όπως για παράδειγμα η προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων, τα πρωτογενή αιτήματα που αναφέρονται σε αγορά φυτών, δένδρων, υλικών, γεωργικών εργαλείων κ.α. για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους. Ακόμη, έχει υποβληθεί πρωτογενές αίτημα για τις δαπάνες που χρειάζονται να καταβληθούν για το πρόγραμμα Γαλάζιες σημαίες το οποίο υποστηρίζει και η Υπηρεσία. Το ίδιο και για την προμήθεια διακοσμητικών υλικών και τον καλλωπισμό παρτεριών που εν μέρει αυτό έχει υλοποιηθεί και συνεχίζεται.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχουν ψηφίσει την απομάκρυνση 63 ξερών δένδρων μέσα από την πόλη, κάτι που έχει ξεκινήσει-τα πιο ετοιμόρροπα έχουν ήδη αφαιρεθεί και η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Επίσης, η μέριμνά τους είναι να αντικαταστήσουν τα δένδρα στα πεζοδρόμια. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, όπου μπορεί να γίνει άμεσα η φύτευση καινούργιου δένδρου, αυτό γίνεται μια και πρέπει να ανοίξουν καινούργια τρύπα και είναι διαδικασία που χρειάζεται τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών. Αν όμως ένα δένδρο έχει αφαιρεθεί παλαιότερα και έχει σαπίσει η ρίζα του, τότε φυτεύουν άμεσα νέο. Τέλος, πολύ καλά πάει ο φίκος του «Ακταίον» αφού μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη