Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει …εκτός κάδρου…

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει …εκτός κάδρου…

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει …εκτός κάδρου…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 339 ΦΟΡΕΣ

Οι χθεσινές εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ήταν αποκαρδιωτικές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και αυτό διότι θα παραμείνει κλειστός μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου και από εκεί και πέρα βλέπουμε…

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τουλάχιστον μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021, οι ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν ομαδικές προπονήσεις, με προοπτική μάλιστα να επεκταθεί και μέχρι τα μέσα του μήνα τουλάχιστον, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Άρα τα πρωταθλήματα δεν μπορούν να εκκινήσουν, στην καλύτερη περίπτωση πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου (υπολογίζοντας και το χρόνο προετοιμασίας), κάτι που όπως αντιλαμβάνεται κανείς καθιστά απαγορευτική την ομαλή συνέχισή τους. Και αυτό διότι είναι φύσει αδύνατον να «βγει» το πρόγραμμα των 18 αγωνιστικών που απομένουν στην Α’ Κατηγορία μέσα σε ένα διάστημα τριών – τεσσάρων μηνών, μέχρι και λίγο μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου δηλαδή.

Και αν θα «πρέπει» να ολοκληρωθεί, θα «πρέπει» να γίνονται δυο αγώνες την εβδομάδα (Τετάρτη-Κυριακή), προκειμένου τα πάντα να είναι εντός χρονικού ορίου.

Πράγμα εντελώς απαγορευτικό δηλαδή διότι έχει να κάνουμε με ερασιτέχνες). Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι αν το lockdown παραταθεί και πιο μετά από τις 7 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο έστω να συζητάμε, για συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Έχω την αίσθηση ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα πρέπει να ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση τρόπων για το πώς θα ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα μιας και είναι φανερό πως το ποδόσφαιρο και γενικά ο ομαδικός αθλητισμός σε ερασιτεχνικό επίπεδο, δεν υπάρχει στο …κάδρο των προτεραιοτήτων την περίοδο αυτή. Και φυσικά, το ενδεχόμενο ακύρωσης της χρονιάς, για το οποίο είχα αναφερθεί και άλλη φορά είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό.

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων