Πάει για το φθινόπωρο του 2021 ο Μαραθώνιος Ρόδου

Πάει για το φθινόπωρο  του 2021 ο Μαραθώνιος Ρόδου

Πάει για το φθινόπωρο του 2021 ο Μαραθώνιος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και υπήρξε το πρώτο απαγορευτικό από την κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας, η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου ανακοίνωσε πως ο 7ος αγώνας της των 42.195μ. με τους παράλληλους μ’ αυτόν ματαιώνονται και πάνε πια το 2021.

Νέα ημερομηνία ήταν η 18η Απριλίου ως ιδανική και για την προσέλκυση ξένων δρομέων, μιας και η διοργάνωση έχει πια διεθνή χαρακτήρα, αλλά φαίνεται πως τα νέα δεδομένα όσον αφορά τον Covid-19 δεν ευνοούν για τη διεξαγωγή του την άνοιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις μελών της οργανωτικής επιτροπής και συζητήθηκε εντόνως το ενδεχόμενο ο αγώνας να πάει το φθινόπωρο. Αυτό μάλιστα θεωρείται δεδομένο, απλώς μένει να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία και να προκύψουν οι ανάλογες ανακοινώσεις.

Σκοπός των διοργανωτών είναι ο Μαραθώνιος Ρόδου να παραμείνει ένας εκ των κορυφαίων της κατηγορίας του και να μη χάσει ούτε στο ελάχιστο τη δυναμική του. Δρομείς από τη νησί μας και την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως κι από άλλες περιοχές του πλανήτη, τον έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους κι έτσι μέσα στο φθινόπωρο του 2021 θα είναι εφικτό να υλοποιηθεί το όποιο πλάνο υπάρχει για τον κάθε έναν αγώνα του ξεχωριστά. Θα συμβάλλει λοιπόν έτσι και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς το τέλος της όμως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Μέσα από τον Μαραθώνιο Ρόδου κινητοποιούνται όλοι οι φορείς του νησιού μας, ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, υπάρχουν παράλληλες φιλανθρωπικές δράσεις κι αυτές που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος. Απλώς πρέπει να υπάρχει ένα περιθώριο από την άλλη σημαντική δρομική διοργάνωση της Ρόδου που είναι το Run Greece και θα γίνει κι αυτή μέσα στο φθινόπωρο του 2021.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Οι διαδρομές του αγώνα:
Μαραθώνιος Δρόμος

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας
Περιγραφή της διαδρομής: Κυκλική διαδρομή απόστασης 21.097μ. την οποία οι δρομείς θα πρέπει να καλύψουν δύο φορές: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας-Ακτή Σαχτούρη-Οδός Αυστραλίας-Νέα περιφερειακή Ρόδου-1ηΑναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας-Νέα περιφερειακή Ρόδου-Οδός Αυστραλίας-Ακτή Σαχτούρη-Πύλη Ελευθερίας –Μύλοι- 2ηΑναστροφήστοΕλαφάκι-Μαρίνα Μανδρακίου-Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας-Πλ. Κουντουριώτη-Οδός Σάββα Νικολάου-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Οδός Κω-Οδός Λέρου-Οδός Καλύμνου-Ακτή Μιαούλη-Κάτω Πέτρες-Οδός Κρητικά/Ιαλυσού- 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) -Οδός Ιαλυσού/Κρητικά-Κάτω Πέτρες-Ακτή Μιαούλη-Οδός Καλύμνου-Οδός Λέρου-Οδός Κω-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Πλατεία Ελευθερίας-Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Ημιμαραθώνιος Δρόμος
Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας
Περιγραφή της διαδρομής: Κυκλική διαδρομή απόστασης 21.097μ.:
Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας -ΑκτήΣαχτούρη -Οδός Αυστραλίας-Νέα περιφερειακή Ρόδου- 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέα-Νέα περιφερειακή Ρόδου-Οδός Αυστραλίας-Ακτή Σαχτούρη-Πύλη Ελευθερίας-Μύλοι- 2ηΑναστροφήστοΕλαφάκι- Μαρίνα Μανδρακίου-Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας-Πλ. Κουντουριώτη-Οδός Σάββα Νικολάου-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Οδός Κω-Οδός Λέρου-Οδός Καλύμνου-Ακτή Μιαούλη-Κάτω Πέτρες-Οδός Κρητικά/Ιαλυσού- 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) -Οδός Ιαλυσού/Κρητικά-Κάτω Πέτρες-Ακτή Μιαούλη-Οδός Καλύμνου-Οδός Λέρου-Οδός Κω-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Πλατεία Ελευθερίας-Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ηχος και Φως)
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμό της πατρίδας
Περιγραφή της Διαδρομής: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) -Ακτή Σαχτούρη-Οδός Αυστραλίας-Νέα περιφερειακή Ρόδου-Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας -Νέα περιφερειακή Ρόδου-Οδός Αυστραλίας-Ακτή Σαχτούρη-Πύλη Ελευθερίας-Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας-Πλ. Κουντουριώτη-Οδός Σάββα Νικολάου-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου -Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας
Περιγραφή της Διαδρομής: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) -Ακτή Σαχτούρη -Οδός Αυστραλίας-Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με την Μακρυγιάννη-Οδός Αυστραλίας-Ακτή Σαχτούρη-Πύλη Ελευθερίας-Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας-Οδός Σάββα Νικολάου-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας
Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων:
Αφετηρία/Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”