Συνελήφθησαν δύο τσαντάκηδες στη Ρόδο

Συνελήφθησαν δύο τσαντάκηδες στη Ρόδο

Συνελήφθησαν δύο τσαντάκηδες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2096 ΦΟΡΕΣ

Είχαν αρπάξει τσάντα 48χρονης, την οποία έσυραν και τραυμάτισαν

Της άρπαξαν με τη βία την τσάντα που κρατούσε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να συρθεί στο έδαφος! Τ

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές του μήνα στην πόλη της Ρόδου με δράστες έναν 28χρονο Έλληνα και έναν 34χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος 48χρονης αλλοδαπής από τη Σερβία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η 48χρονη κινούνταν πεζή σε δρόμο της πόλης της Ρόδου όταν ξαφνικά την πλησίασαν οι δύο άνδρες και άρχισαν να της τραβούν την τσάντα της με σκοπό να την αφαιρέσουν. Η γυναίκα έπεσε κάτω και σύρθηκε στο έδαφος ενώ οι δύο δράστες χρησιμοποιώντας τη σωματική τους βία κατάφεραν τελικά να πάρουν την τσάντα της και να τραπούν σε φυγή. Η τσάντα περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα της αλλοδαπής και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί της οποία και εξιχνίασαν την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, προχθές προσήγαγαν στην υπηρεσία τον 28χρονο και τον 34χρονο αλλοδαπό και από την προανάκριση προέκυψε ότι ήταν αυτοί που διέπραξαν τη ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, ενώ δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Το ένα κιλό ηρωίνη και η φυλακή
Ειδικότερα, ο 28χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς εντοπίστηκε να κατέχει ένα κιλό ηρωίνη.

Η σύλληψή του έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 το απόγευμα μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως ο 28χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς του νησιού μας.

Μάλιστα ο συλληφθείς κινούνταν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις μετακινήσεις του ώστε να δυσχεραίνει την παρακολούθησή του.
Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως εκτός από το σπίτι όπου διέμενε, ο 28χρονος διατηρούσε και ένα δεύτερο σε άλλη συνοικία της πόλης της Ρόδου.

Σε αυτή την κατοικία έστησαν «καρτέρι» στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα οι αστυνομικοί οπότε και είδαν τον 28χρονο να μεταβαίνει εκεί και να μπαίνει στο σπίτι. Νωρίτερα ο ίδιος είχε πάει με το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή στα Κοσκινού.

Όταν εξήλθε από το σπίτι ο 28χρονος οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στα γεννητικά του όργανα μία σακούλα η οποία περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 113 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν και το σπίτι από το οποίο εξήλθε ο συλληφθείς, όπου και εντόπισαν μέσα σε καταψύκτη ο οποίος βρισκόταν εκτός λειτουργίας, μία πλαστική σακούλα με 436 γραμμάρια ηρωίνης, μία δεύτερη με 518 γραμμάρια της ίδιας ουσίας (οι σακούλες έφεραν την ένδειξη «515»), ποσότητα ηρωίνης βάρους 29,9 γραμμαρίων, δύο άδειες συσκευασίες με υπολείμματα με την ένδειξη «512» και «514» αντίστοιχα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Στη συνέχει έγινε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι όπου διαμένει ο 28χρονος όπου βρέθηκαν: ένα δισκίο βουπρενορφίνης, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε 0,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλες δύο παρόμοιες συσκευασίες με 0,4 και 0,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και το χρηματικό ποσό των 2.530 ευρώ.
Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο σπίτι συγγενικού προσώπου του 28χρονου όμως δεν βρέθηκε εκεί κάτι.

Συνολικά από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη βάρους 1.097 γραμμαρίων
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,4 γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• Ναρκωτικό δισκίο
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 2.895 ευρώ.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου ο 28χρονος είχε δηλώσει τοξικομανής και είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Τον Οκτώβριο του 2020 δικάστηκε για την υπόθεση αυτή και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρακολούθησης από τον 28χρονο προγράμματος απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ.

Οι αρπαγές τσαντών και η καταδίκη
Σε ό,τι αφορά τον 34χρονο αλλοδαπό και αυτός έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και μάλιστα πρόσφατα τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου μαζί με 34χρονο Έλληνα καθώς κατηγορούνταν ότι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέπραξαν ληστεία σε μίνι μάρκετ της Ρόδου αλλά και πέντε αρπαγές τσαντών!

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχαν ασκήσει οι κατηγορούμενοι και το δικαστήριο τους επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και έξι μηνών, στον καθένα.
Σημειώνεται ότι πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο των προσαγωγών που πραγματοποιήθηκαν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όπως είχε διαπιστωθεί, η «δράση» των δύο 34χρονων είχε ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα από τη σύλληψη τους, με την αρπαγή τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας.

Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, δρώντας συντονισμένα επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους.

Έτσι το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 οι δύο άνδρες κατηγορούνταν ότι διέπραξαν δύο αρπαγές τσαντών και αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και σε άλλες τρεις γυναίκες τις οποίες στην προσπάθειά τους αυτή, τραβούσαν βίαια τις παθούσες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να πέφτουν στο έδαφος.
Οι ίδιοι κατηγορούνταν και για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ αλλά και μία απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου