Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου

Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου

Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 491 ΦΟΡΕΣ

Τους βουλευτές Δωδεκανήσου, για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει για επίλυση προβλημάτων που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή μας, ευχαριστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου κ. Μιχ. Βαγιανού.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, στην επιστολή του τα εξής:
«Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος κύκλος ενεργειών ζητημάτων υψίστης σημασίας για χιλιάδες συντοπίτες μας από την Ένωση ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Βουλευτές Δωδεκανήσου για την άμεση ανταπόκρισή τους στις προσκλήσεις μας αλλά και την πλήρη στήριξή τους, όπως μας δήλωσαν σε θέματα που χρήζουν επίλυσης.

Ο απόλυτος συντονισμός των κινήσεων του Δ.Σ. κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς που σχετίζονται με ιδιοκτησιακά προβλήματα του Νομού Δωδεκανήσου αλλά και να τεκμηριώσει επιστημονικά τους λόγους των δίκαιων αιτημάτων του Δωδεκανησιακού λαού.

Πραγματοποιήσαμε πλήθος ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων και επικοινωνιών με τον Υφυπουργού Τουρισμού κυρίου Μάνου Κονσόλα και των Βουλευτών Δωδεκανήσου κύριο Υψηλάντη Βασίλειο, κυρία Ιατρίδη Μίκα, κύριο Παππά Ιωάννη και κύριο Νεκτάριο Σαντορινιό για το μείζον θέμα που ταλανίζει για σχεδόν έναν αιώνα ιδιοκτήτες ακινήτων στα νησιά Ρόδου, Κω και τμήματος της Λέρου που λόγω των διατάξεων του ΚΔ 132/1929 εξαιρέθηκαν της Ιταλικής κτηματογράφησης.

Οι Βουλευτές Δωδεκανήσου γνώριζαν ήδη το πρόβλημα και τάχθηκαν υπέρ της προσπάθειας της Ένωσής μας ως προς την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος και της αποκατάστασης αυτής της ιστορικής αδικίας. Το δίκαιο αίτημά μας που έχει βασικούς πυλώνες την αρχή της ισότητας, την αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος και την προστασία της ιδιοκτησίας, οι οποίες είναι θεμελιώδης επιταγές του Συντάγματος. Στοιχειοθετήσαμε την παραβίαση τους από το υπάρχον νομικό πλαίσιο που ισχύει στα Δωδεκάνησα, με ακαδημαϊκή μελέτη που τους παραθέσαμε, η οποία φέρει την υπογραφή του κατά γενική ομολογία, κορυφαίου Έλληνα Συνταγματολόγου κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η μελέτη του κυρίου Βενιζέλου τεκμηριώνει πανηγυρικά την αντισυνταγματικότητα του άρθρου 3 του ΚΔ 132/1929 και ανοίγει τον δρόμο της αποκατάστασης των ιστορικών και διοικητικών παραλήψεων.

Στο πλαίσιο των ενεργειών μας, που εξελίσσονται, όλοι οι παραπάνω έγιναν αποδεκτές της ακαδημαϊκής μελέτης που τεκμηριώνει την ορθότητα των αιτημάτων μας και παραθέτει τη δίκαιη λύση που είναι αναγκαία για την απονομή δικαιοσύνης σε ιδιωτικές αλλά και δημόσιες ιδιοκτησίες.
Το νόμιμο αίτημά μας φαίνεται να υιοθετήθηκε από όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού μας και της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα μιας και αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που τεκμηριώνει το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Ακολούθησε η ενημέρωση μέσω επιστολών προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση προς τον υπουργό οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Περιουσίας κύριο Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Κώστα Τσιάρα, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αλλά και τον Δήμαρχο Ρόδου.

Η διαδικασία της ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Θεωρούμε σίγουρο πως οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι θα πράξουν τα δέοντα για την άμεση νομοθετική ρύθμιση.

ΥΓ.
Προς ενημέρωση σχετικά με την επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Θέσαμε στην επιστολή τους προβληματισμούς μας σχετικά με τα κριτήρια της επιλογής, αλλά και για το αν τηρήθηκαν η απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου και επανεξέτασης των πρωτοκόλλων που ανακοινώθηκαν στην ανάρτηση της προκήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση 421 αυθαίρετων στη Ρόδο. Η απάντηση του υπουργείου ήταν άμεση και έδειξε να αντιλαμβάνεται την ορθότητα των επιχειρημάτων μας.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΑΔ
Βαγιανού Μιχαήλ»

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια