Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έλθει τον Ιούνιο στη Ρόδο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έλθει τον Ιούνιο στη Ρόδο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έλθει τον Ιούνιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2905

ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΛΘΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗ ΕΝΤΑΥΘΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΣΕΡ

Εις συνέντευξίν του προς την Τουρκικήν εφημερίδα «Μιλλιέτ» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας ανεκοίνωσεν ότι κατά το προσεχές θέρος θα επισκεφθή την Ρόδον, όπου θα μετάσχη του συγκαλουμένου κατά τον Ιούνιον του 1961 Εκκλησιαστικού συνεδρίου.

Η Αυτού Παναγιότης προσέθεσεν ότι κατά το Συνέδριον αυτό εις την Ρόδον θα γίνουν συζητήσεις επί του θέματος της Ενώσεως των Εκκλησιών.

Η εφημερίς «Μιλλιέτ» αναγράφει την πληροφορίαν ότι εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθή εις Ρόδον συνάντησις του Πατριάρχου Αθναγόρα, του Πάπα Ιωάννου 23ου και του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ προς συζητήσεις επί του θέματος της ενότητος των Εκκλησιών. Η εφημερίς δημοσιεύει συνέντευξιν του Πατριάρχου Αθηναγόρα, ο οποίος φέρεται δηλώσας ότι προσεκλήθη υπό του δόκτορος Φίσερ εις Αγγλίαν.

Εις ερώτησιν εάν πρόκειται να συνέλθη διάσκεψις των αρχηγών των τριών Εκκλησιών ο Πατριάρχης εδήλωσε, κατά την «Μιλλιέτ» ότι, ως ανεκοινώθη ήδη, υφίσταται ζήτημα πραγματοποιήσεως συνεργασίας των διαφόρων χριστιανικών Εκκλησιών και ότι αναμένεται η σύγκλησις τοιαύτης Διασκέψεως.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Χθες την πρωίαν επί τη Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, ονομαστική του Μητροπολίτου Ρόδου, ετελέσθη η θεία λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν, παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.
Επίσης χθες την πρωίαν ετελέσθη η θεία λειτουργία εις το παρεκκλήσιον του Σταθμού Ανηλίκων Ρόδου, το οποίον τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΖΗΤΕΙ ΠΥΚΝΩΣΙΝΤΗΣ ΑΤΜΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΠΑΤΜΟΣ: (ιδ. ανταπ.). Υπό του Δήμου Πάτμου απεστάλη προς το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας έγγραφον διά του οποίου ζητείται η πύκνωσις της ατμοπλοϊκής συγκοινωνίας με την νήσον, δεδομένου ότι πολλοί επισκέπται επιθυμούν να διέλθουν τας εορτάς των Χριστουγέννων εις Πάτμον. Εις το αίτημα αυτό του Δήμου συνηγόρησε δι’ εγγράφου και ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Χίου.

ΕΝΩ Ο ΛΙΜΗΝ ΗΤΟ ΧΘΕΣ ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΕ ΠΥΡΚΑΪΑΝ ΕΙΣ «ΕΛΑΦΙΝΑ»
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΗ ΣΦΟΔΡΑ

Κατά πληροφορίας εκ Προφήτου Ηλία, κεραυνός έπληξε το εκεί ξενοδοχείον «Ελαφίνα», προκαλέσας εκτεταμένας ζημίας εις την στέγην αυτού, η οποία δεν επροστατεύετο δι’ αλεξικεραύνου. Αι ζημίαι, υπολογίζονται εις 30.000 δραχμάς.
Εν τω μεταξύ και χθες εσυνεχίσθη η κακοκαιρία, η οποία ήρχισεν από του παρελθόντος Σαββάτου και έπαυσεν επ’ ολίγας μόνον ώρας το απόγευμα της Κυριακής.

ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ ΛΙΜΗΝ
Διά σήματός του το Κεντρικόν Λιμεναρχείον ειδοποίησε τας πλησίον λιμενικάς αρχάς ότι ο λιμήν της Ρόδου ήτο απρόσιτος χθες λόγω της επικρατούσης σφοδράς θαλασσοταραχής και των ισχυρών νοτίων ανέμων. Επίσης ειδοποιήθη το λιμεναρχείον Σύμης και δεν επέτρεψε την εκτέλεσιν του τοπικού δρομολογίου Σύμης-Ρόδου.
Λόγω της κακοκαιρίας προχθές, τα ατμόπλοια της γραμμής ηγκυροβόλησαν εις τον υπήνεμον όρμον Ψαροπούλας και απεβίβασαν τους επιβάτας με την βοήθειαν αποβατικών.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΤΜΟΠΛΟΙΑ
Εν τω μεταξύ σήμερον αναμένονται εις Ρόδον τα φορτηγά ατμόπλοια «Νέστωρ», ολλανδικόν και «Ντούνα», ουγγρικόν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...