Ρόδος: Σε έξαρση οι κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα

Ρόδος: Σε έξαρση οι κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα

Ρόδος: Σε έξαρση οι κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2649 ΦΟΡΕΣ

Σε έξαρση βρίσκονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά αφαίρεσης καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα της περιοχής μας.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη «Ροδιακή», αρκετοί συμπολίτες μας ξύπνησαν το πρωί και όταν πήγαν να κινήσουν το αυτοκίνητό τους, διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ανυποψίαστοι πολίτες θεώρησαν πως κάτι συμβαίνει με την εξάτμισή τους και απευθύνθηκαν σε συνεργείο όπου και διαπίστωσαν ότι τελικά τους είχαν αφαιρέσει τον καταλύτη του οχήματός τους!
Όπως είναι γνωστό, τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά αυτά είναι αρκετά, ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες από την αστυνομία για τέτοιες περιπτώσεις κλοπής και οι δράστες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων παραμένει το ίδιο, αφού για να αντικαταστήσουν τον κλεμμένο καταλύτη του αυτοκινήτου τους, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το κόστος ξεκινάει από 500 ευρώ και φθάνει έως και τα 1.500 ευρώ!

Σύμφωνα με έμπειρους μηχανικούς της περιοχής μας που ήδη έχουν αντιμετωπίσει αρκετά από αυτά τα περιστατικά αυτά, οι άγνωστοι δράστες γνωρίζουν τον ακριβή τρόπο με τον ποιο τρόπο πρέπει να γίνει η αφαίρεση του καταλύτη, ώστε να μην καταστραφεί το ανταλλακτικό αυτό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει αξία.

Έτσι ακολουθούν συγκεκριμένη μέθοδο με την οποία προβαίνουν στην αφαίρεση των καταλυτών από τα οχήματα. Αρχικά επιλέγουν το αυτοκίνητο, στο οποίο και κάνουν τη .. «δουλειά» ώρες που δεν υπάρχει κινητικότητα από γείτονες ή ιδιοκτήτες, συνήθως νυχτερινές, ούτως ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Άλλωστε με την πανδημία και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η κατάσταση για αυτούς διευκολύνεται ακόμα περισσότερο.

Αφού λοιπόν μεταβούν στο σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο που έχουν επιλέξει, οι δράστες «μπαίνουν» κάτω από το όχημα και κόβουν κάθετα τον καταλύτη τον οποίο στη συνέχεια και τον αφαιρούν. Σε ό,τι αφορά τώρα το κλεμμένο ανταλλακτικό, οι δράστες είτε μπορούν να το διαλύσουν και να αφαιρέσουν από μέσα τα λεγόμενα «διαμαντάκια» είτε να το δώσουν για άλλη χρήση ή ακόμη και να το πουλήσουν ως μεταχειρισμένο. Πάντως οι αστυνομικές αρχές της περιοχής μας είναι ενήμερες για τις περιπτώσεις αυτές και ήδη διενεργεί σχετική προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι από ό,τι φαίνεται από τα περιστατικά, μάλλον, είναι περισσότεροι από ένας!

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας