Ένοχη με ελαφρυντικό κρίθηκε 49χρονη Γερμανίδα

Ένοχη με ελαφρυντικό κρίθηκε 49χρονη Γερμανίδα

Ένοχη με ελαφρυντικό κρίθηκε 49χρονη Γερμανίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1447 ΦΟΡΕΣ

Ένοχη με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η 49χρονη αλλοδαπή από τη Γερμανία που είχε συλληφθεί για διευκόλυνση ενός ανήλικου αλλοδαπού από τη Συρία.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πέρυσι το καλοκαίρι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κω και χθες εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και έκρινε ένοχη χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου την 49χρονη αλλοδαπή, με ελαφρυντικό και της επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 49χρονη μετέβη στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11.30 το πρωί στο αεροδρόμιο της Κω συνοδεύοντας έναν 16χρονο Σύριο στον οποίο κατηγορείται ότι είχε προμηθεύσει παραποιημένο διαβατήριο και τον καθοδηγούσε με σκοπό να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του ανήλικου Σύριου βρέθηκε διαβατήριο με στοιχεία αλλοδαπού από τη Γερμανία το οποίο ήταν καταχωρημένο ως κλεμμένο κενό έγγραφο. Η 49χρονη Γερμανίδα μάλιστα συνόδευε τον ανήλικο Σύριο προκειμένου να επιβιβαστούν από κοινού στην πτήση με προορισμό το Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και επέδειξαν τα παραπάνω έγγραφα.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, η αλλοδαπή έδωσε το διαβατήριο στον νεαρό Σύριο στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στη Σύρο και είχε λάβει το ποσό των 500 ευρώ για το σκοπό αυτό, ενώ στη συνέχεια στις 25 του ίδιου μήνα ταξίδεψαν μαζί στην Κω προκειμένου από εκεί να επιβιβαστούν στην πτήση για Ολλανδία χωρίς να εντοπιστεί ο ανήλικος.

Οι δύο αλλοδαποί ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κω, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών