Το δικαίωμα στην ασθένεια ζητούν οι λογιστές της Ρόδου

Το δικαίωμα στην ασθένεια ζητούν οι λογιστές της Ρόδου

Το δικαίωμα στην ασθένεια ζητούν οι λογιστές της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Απερρίφθη η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο

Για τα αιτήματα των συναδέλφων του προς την κυβέρνηση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ), κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

Καταρχάς, ενημέρωσε ότι, πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης, κατά την οποία και εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της.

Στη συνέχεια, μίλησε για το κύριο αίτημα του κλάδου αυτή την περίοδο, που έχει να κάνει με τη διασφάλιση των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας αφού, όπως είπε, υπάρχουν συνάδελφοί τους που νοσούν ή έχουν αποβιώσει από την πανδημία και σήμερα, εν έτει 2020, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα γιατί δεν κατάφεραν ενώ νοσούσαν βαριά ή ενώ είχαν…αποβιώσει, να στείλουν στις πλατφόρμες όλες αυτές τις δηλωτικές υποχρεώσεις που υπάρχουν για τους φορολογούμενους πολίτες και περνάνε όλα αυτά από τα λογιστικά γραφεία!

Το μείζον αυτό θέμα για τον κλάδο τους, έθεσαν και στον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, τους άκουσε-μάλιστα, έγινε μία τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Βασίλη Καμπάνη-και του ζήτησαν να επιληφθεί του θέματος.

Πράγματι, ο βουλευτής ήρθε σε επαφή με άλλους πέντε κυβερνητικούς βουλευτές για να περάσει αυτή η τροπολογία την οποία κατέθεσαν στη Βουλή αμέσως και να κατοχυρώσει για τους λογιστές…το δικαίωμα στην ασθένεια. Η τροπολογία αυτή αφορούσε στον κορωνοϊό αλλά στόχος είναι αυτό να ισχύσει για όλες τις ασθένειες.

Ωστόσο, μετά λύπης τους διαπίστωσαν ότι απορρίφθηκε η τροπολογία από τους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι προέβαλαν κάποια τεχνικά εμπόδια. Έτσι, αναρωτιούνται, μαζί με τους βουλευτές που ασχολήθηκαν, ποια είναι αυτά τα τεχνικά προβλήματα και τα οικονομικά εμπόδια που στέκονται μπροστά στην κατοχύρωση ενός αυτονόητου δικαιώματος των λογιστών που είναι αυτό της ασθένειας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αμέσως απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός αυτό ενώ αναφέρθηκαν και στο άρθρο του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα του κάθε επαγγελματία στην ασθένεια και αναμένουν ο πρωθυπουργός να συνετίσει αυτούς που προβάλλουν εμπόδια σ’ αυτό το πάγιο αίτημά τους.

Ακολούθησαν κάποιες ατυχείς-όπως τις χαρακτηρίζουν-δηλώσεις από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση ότι οι λογιστές ευθύνονται γιατί δεν πληρώθηκαν κάποιοι φορολογούμενοι για τις αναστολές τους. Και γ’ αυτό διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον Υπουργό, την οποία κοινοποίησαν και στον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης όπως και στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Στη συνέχεια, από τηλοψίας, ο Υπουργός διόρθωσε την επίμαχη δήλωση, λέγοντας ότι δεν αναφέρθηκε σε λάθη των λογιστών αλλά στη διόρθωση των πλατφορμών. Και δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος:
«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αντιληφθούν στο Υπουργείο ότι εμείς σαν λογιστές βάζουμε πλάτη σε όλο αυτό το μεγάλο κακό που έχει συμβεί στην ανθρωπότητα και αντιλαμβανόμενοι ότι στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις κοινωνικές ομάδες, ευπαθείς και μη, προκειμένου όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όλες οι πλατφόρμες, οι δηλώσεις στήριξης των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων περνάνε από τα λογιστικά μας γραφεία, είναι πάρα πολύ δύσκολο, και πρέπει να το αντιληφθούν, η ερμηνεία των νόμων και η εφαρμογή τους».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρός τους, δεν παρέλειψε, για ακόμα μία φορά, να τονίσει ότι οι λογιστές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό τους συμβάλλοντας στο να διοχετευθεί όλη αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης για να στηρίξει την κοινωνία αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%