Υπόθεση λίγων μηνών είναι η εκκαθάριση της «Ρόδων Α.Ε.»

Υπόθεση λίγων μηνών είναι η εκκαθάριση της «Ρόδων Α.Ε.»

Υπόθεση λίγων μηνών είναι η εκκαθάριση της «Ρόδων Α.Ε.»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 491 ΦΟΡΕΣ

Υπόθεση λίγων μηνών είναι, σύμφωνα με τον έναν από τους τρεις εκκαθαριστές της «Ρόδων Α.Ε.», μέλος της Δημοτικής Αρχής Ρόδου, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της Εταιρείας που μετράει αρκετά χρόνια, διαδικασία που χαρακτήρισε «πληγή για τον Δήμο».

Ο κ. Σπυρόπουλος, μαζί με τους κ.κ. Δημήτρη Παρπέρη και Θεοδόση Μαρκουλή, υπενθυμίζεται ότι ορίστηκαν νέοι εκκαθαριστές στη «Ρόδων Α.Ε.» λίγο αφότου ξεκίνησε η νέα δημοτική θητεία. Χθες, ο κ. Σπυρόπουλος ερωτηθείς για την πορεία εκκαθάρισης της Εταιρείας, περιορίστηκε στο να δηλώσει τα παρακάτω:

«Δουλεύουμε σε συστηματική βάση, με τους άλλους δύο εκκαθαριστές, προκειμένου να κλείσουμε αυτή την πληγή για τον Δήμο μας, που είναι αυτή η Εταιρία που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη ροδιακή κοινωνία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Δήμο μας και το συμφέρον του. Τα αποτελέσματα θα δοθούν την ώρα που πρέπει, εκεί που πρέπει, σύντομα δηλαδή».

Είπε, ακόμη, ο κ. Σπυρόπουλος ότι έχουν καταλήξει στις επαφές τους με τους προμηθευτές στους οποίους οφείλει η Εταιρεία και επανέλαβε ότι «αυτή η πληγή θα κλείσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όσο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, όταν ολοκληρώσουν τον έλεγχο και με τους ορκωτούς λογιστές, τα στοιχεία θα υποβληθούν στο δημοτικό συμβούλιο, με μία έκθεση που θα συντάξουν και οι ορκωτοί και μία εισήγηση δική τους, προκειμένου να επικυρωθούν, και είπε:

«…Να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα είναι στη σωστή κατεύθυνση, στο σωστό δρόμο, και τα καλύτερα δυνατά για τον Δήμο μας».

Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, η «Ρόδων Α.Ε.» έχει έσοδα αφού αν δεν είχε δεν θα ήταν δυνατή και η εκκαθάρισή της, γιατί μόνο μέσω των εσόδων θα μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της.

Αυτό που μένει, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, είναι να βάλουν την τελευταία πινελιά, να ολοκληρώσουν δηλαδή ένα πλάνο αποπληρωμής των προμηθευτών-το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μένει η επικύρωσή του από τον ορκωτό, για να το παρουσιάσουν στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να εγκριθεί και να ξεκινήσει και η αποπληρωμή.

Παράλληλα, οι υποχρεώσεις της Εταιρείας προς το Δημόσιο συνεχίζουν να εξυπηρετούνται κανονικότατα, με τις ρυθμίσεις να τηρούνται, σε ένα δύσκολο περιβάλλον γι’ αυτήν, όπως είπε, αφού, όπως όλες οι Εταιρείες έτσι και εκείνη βιώνει την πανδημία με τις οικονομικές της προεκτάσεις.

Ο κ. Σπυρόπουλος δεν ήθελε να επεκταθεί παραπάνω στην παρούσα φάση, τονίζοντας ότι, όταν έρθει η ώρα, μαζί με τους άλλους δυο εκκαθαριστές, θα συντάξουν τις μελέτες για να δώσουν αναφορά στο δ.σ. και τον ροδιακό λαό. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είναι υπόθεση λίγων μηνών για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»