Τιμήθηκαν γιατρός και αιμοδότες της Ρόδου για το έργο τους

Τιμήθηκαν γιατρός και αιμοδότες της Ρόδου για το έργο τους

Τιμήθηκαν γιατρός και αιμοδότες της Ρόδου για το έργο τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2911

ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΓΣΔ

Χθές την πρωΐαν το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου εξήτασε, κατά την διάρκειαν συνεδριάσεώς του την πορείαν του θέματος ιδρύσεως Κονσερβοποιείου διά την αξιοποίησιν της γεωργικής παραγωγής. Το Συμβούλιον, αφού υπεγραμμίσθη ότι αι αγρόται επιδεικνύουν ζωηρόν ενδιαφέρον διά το εργοστάσιον, απεφάσισε την πραγματοποίησιν και νέας περιοδείας ανά τα χωρία, προς συγκέντρωσιν δηλώσεων παραγωγών.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΕΤΙΜΗΣΕ ΙΑΤΡΟΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΑΣ ΔΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΩΝ
Η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την διάρκειαν σεμνής τελετής προχθές απένειμε εις τον ιατρόν εξ Έμπωνας κ. Μαστρογιαννάκην χρυσούν μετάλλιον μετά διπλώματος, εις ένδειξιν τιμής και ευγνωμοσύνης διά τας προσπαθείας του προς εξάπλωσιν της Εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο τιμηθείς έχει εγγράψει 30 εθελοντάς αιμοδότας, το γεγονός δε εξήρε διά συντόμου ομιλίας του ο κ. Δημήτριος Δημητράκης.

Ταυτοχρόνως απενεμήθησαν σήματα της Αιμοδοσίας εις τους κάτωθι εθελοντάς αιμοδότας εκ Μανδρικού και Έμπωνας οι οποίοι κατέθεσαν 3 φοράς αίμα εις την Τράπεζαν του Ε.Ε.Σ.

Γεώργιον Παναγ. Θεουλάκην, Ιωάννην Σταύρου Κωνσταντάκην, Ελευθέριον Στέργου Παπασταματάκην, Ιωάννην Κυριάκου Πιτροπάκην, Κυριαζήν Πέτρου Μισοδουλάκην, Ιωάννην Σταμ. Χρυσοστομάκην, Νικόλαον Εμμ. Μαρουλλάκην.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΕΙΡΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας).

Εις σύσκεψιν των τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής του Μουσείου Καλύμνου, υπό την προεδρείαν του Επάρχου κ. Χίου, απεφάσισαν να προβούν εις ενεργείας διά την επίσπευσιν της ενάρξεως λειτουργίας του Μουσείου και κατήρτισαν πρόγραμμα διαλέξεων επί ποικίλων θεμάτων. Μεταξύ άλλων ελήφθη απόφασις, διά την εις Αθήνας μετάβασιν του κοσμήτορος του Μουσείου κ. Χατζησταυρή ο οποίος θα επισκεφθή τους αρμοδίους του Υπουργείου Προεδρείας Κυβερνήσεως και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διά την έναρξιν του Μουσείου. Επίσης απεφασίσθη όπως η πρώτη της σειράς διαλέξεων γίνη με ομιλητήν τον Έπαρχον Καλύμνου και όπως αι υπόλοιποι γίνουν υπό των διανοουμένων της νήσου και υπό ειδικών.
Σ. Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Προχθές διά το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου εσημειώθησαν τα εξής αποτελέσματα:
Eις το Εθνικόν Στάδιον ο Παρροδιακός επεβλήθη του Ανταγόρα με 2-0 (1-0). Τα τέρματα εσημείωσαν οι Ασπράκης (31’) και Γαϊτάνος (50’). Διεκρίθησαν οι Κωστάκης, Βογιατζής και Κουλουμπράκης της νικητρίας και Ζαμάγιας της ηττηθείσης.

Επίσης κατά τον δεύτερον αγώνα του Σταδίου ο ΑΡΣ εξήλθεν ισόπαλος του Φοίβου με 1-1- (0-0). Τα τέρματα εσημείωσαν οι Ζούνης (49’) και Χατζηγεωργίου (58’). Διεκρίθησαν οι Βόλας και Μαρίνος του Φοίβου και Παυλίδης Ο. και Ι. του ΑΡΣ. Μετά το πέρας του αγώνος εσημειώθησαν επεισόδια, αναμένεται δέ η έκθεσις του Γυμνασιάρχου διά την καταλόγισιν ευθυνών.

Τέλος εις το γήπεδον Τριαντών ο Ιάλυσος συνέτριψε τον Διγενή με 6-0 (2-0).
Τα τέρματα εσημείωσαν οι Σαχίνης (4), Μακρής και Μοντιάδης.
- Κατά τον διεξαχθέντα αγώνα δρόμου επί ανωμάλου εδάφους 4000 επρώτευσεν ο Βιρβίλης, δεύτερος ο Χαβιαράς, τρίτος ο Καστρουνής και τέταρτος ο Γρίβας.
- Εις φιλικόν αγώνα ο Αστήρ εξήλθεν ισόπαλος της Αεροπορίας με 7-7 )2-4).

ΗΡΧΙΣΑΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΗΝ
Ανεχώρησεν εις Καστελλόριζον γεωπόνος, ο οποίος θα επιβλέψη εις την προσπάθειαν δενδροφυτεύσεως της νήσου, βάσει προγράμματος της Νομαρχίας. Διά τον σκοπόν αυτόν αποστέλλονται εις την εν λόγω νήσον 10.000 δενδρύλλια οπωροφόρα και λίγα δασικά, τα οποία θα φυτευθούν υπό των κατοίκων με την συμπαράστασιν του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...