Διαμαρτυρία του ΜέΡΑ25 έξω από τράπεζες της Ρόδου

Διαμαρτυρία του ΜέΡΑ25 έξω από τράπεζες της Ρόδου

Διαμαρτυρία του ΜέΡΑ25 έξω από τράπεζες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1306 ΦΟΡΕΣ

Τη διαμαρτυρία τους για το περιεχόμενο του πτωχευτικού νόμου ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στην Ελλάδα από τις αρχές της νέας χρονιάς, εξέφρασαν χθες το μεσημέρι στελέχη του ΜέΡΑ25 στο νησί μας, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τράπεζες στην πόλη της Ρόδου.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πήρε μέρος ολιγομελής αντιπροσωπεία της οργάνωσης βάσης της πόλης Ρόδου και της οργάνωσης βάσης δυτικής και ανατολικής Ρόδου, τηρώντας τα μέτρα κατά της διάδοσης της πανδημίας.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ25 Θανάσης Μπαράκας, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους συγκεντρωθέντες κρατούσε πλακάτ με τα οποία ζητούνταν μεταξύ άλλων η προστασία της κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης, καθώς και η μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σε δημόσια εταιρεία.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί χθες σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πτωχευτικό νόμο.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Μπαράκας του ΜέΡΑ25 έχει ξεκινήσει σειρά δράσεων για το θέμα σε όλη την Ελλάδα και το ξεκίνημα έγινε με συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τράπεζες.

«Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και με εκπομπές μέσα από το κανάλι μας στο You Tube ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι ψηφίστηκε στη Βουλή. Δυστυχώς δεν προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ο νόμος όταν ψηφίστηκε και την επόμενη μέρα που κατατέθηκε η πρόταση μομφής στον υπουργό κ. Σταϊκούρα μονοπώλησε τα μέσα ενημέρωσης η διαμάχη στη Βουλή για το θέμα και δεν έχει γίνει στο ευρύ κοινό γνωστό τι περιλαμβάνει αυτό ο νόμος» δήλωσε ο κ. Μπαράκας.

Όπως τόνισε, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από 1/1/2021 και μάλιστα η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να εντείνουν την προσπάθεια για να αρχίσει η διαδικασία που προβλέπεται.

«Θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις και εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση μέσα από το κανάλι μας με καλεσμένους και από το κίνημα Ελεύθεροι πολίτες κατά των πλειστηριασμών που έχουν ξεκινήσει και εκείνοι πανελλαδικά κάποιες δράσεις» κατέληξε ο κ. Μπαράκας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας