Ρόδος: Συνελήφθη για κλοπή αυτοκινήτου και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες 14 κλοπές!

Ρόδος: Συνελήφθη για κλοπή αυτοκινήτου και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες 14 κλοπές!

Ρόδος: Συνελήφθη για κλοπή αυτοκινήτου και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες 14 κλοπές!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2025 ΦΟΡΕΣ

Για μία κλοπή αυτοκινήτου συνελήφθη 33χρονος Ροδίτης και τελικά διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε διαπράξει 14 κλοπές σε καταστήματα της περιοχής μας, σε ορισμένα μάλιστα εκ των οποίων προκάλεσε και φθορές!

Ο 33χρονος χθες δικάστηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 39 μηνών. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του 33χρονου ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στην πόλη της Ρόδου.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και επιχείρησε να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα, ωστόσο αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση τον ακινητοποίησαν.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο δράστης τις τελευταίες δύο εβδομάδες διέρρηξε δεκατέσσερα καταστήματα (πρατήρια καυσίμων, περίπτερα) στις περιοχές πόλης Ρόδου, Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παστίδας και Μαριτσών, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας χρηματικά ποσά - προϊόντα.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και το κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και αφού του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απείθεια και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 33χρονος δήλωσε μετανιωμένος, ζήτησε συγγνώμη για τα όσα προκάλεσε και τόνισε πως είναι εξαρτημένος και πως χρειάζεται βοήθεια προκειμένου να απεξαρτηθεί και να μην κάνει τέτοιες πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος βρίσκονταν στη φυλακή από όπου και αποφυλακίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου, για άλλη υπόθεση διακεκριμένων κλοπών.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών για την απείθεια και 38 μήνες φυλάκιση για τις κλοπές κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή κατά συγχώνευση 39 μήνες φυλάκιση καθώς και χρηματικό πρόστιμο 10 ημερήσιες μονάδες προς ένα ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι ο 33χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι άλλες κλοπές και η φυλακή
Για τη διάπραξη 11 κλοπών και διαρρήξεων στην πόλη και σε χωριά της Ρόδου κάθισε ο 33χρονος στις αρχές Οκτωβρίου 2020 στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Νοέμβριο του 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και για αυτήν ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος και πρωτόδικα (τον Ιούλιο του 2017) και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκε για την υπόθεση αυτή ο 33χρονος, υποστήριξε ότι ήταν χρόνιος χρήστης ουσιών και τις κλοπές τις έκανε για να παίρνει τις δόσεις του.

Όμως πλέον έχει απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις ενόσω ήταν κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Κω. Ο 33χρονος είχε εκφράσει τη λύπη και τη μετάνοιά του για τις πράξεις του και ζήτησε από το δικαστήριο μια ευκαιρία για να φτιάξει ξανά τη ζωή του, η οποία και του δόθηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί αλλά και από την αστυνομική έρευνα που είχε διενεργηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχαν διαπιστωθεί έντεκα διαρρήξεις επιχειρήσεων και μια κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, τις οποίες κατηγορούνταν ότι διέπραξε ο 33χρονος το χρονικό διάστημα από 04 έως και τις 31.10.2016 τα ξημερώματα (το απόγευμα της ημέρας αυτής συνελήφθη) και το συνολικό όφελος που φέρεται να αποκόμισε από αυτές φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντος είχε βρεθεί το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο, τα οποία είχαν κατασχεθεί και αποδοθεί στους δύο από τους παθόντες.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες