Ο «Θοδωρής» από το Πακιστάν προσέφερε λάδι στο κοινωνικό παντοπωλείο Φανών

Ο «Θοδωρής» από το Πακιστάν προσέφερε λάδι στο κοινωνικό παντοπωλείο Φανών

Ο «Θοδωρής» από το Πακιστάν προσέφερε λάδι στο κοινωνικό παντοπωλείο Φανών

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2549 ΦΟΡΕΣ

Ζει κι εργάζεται στο νησί μας πάνω από 10 χρόνια

Μια μικρή και ελάχιστη προσφορά, από καρδιάς. Από έναν «ξένο» που ήρθε στη χώρα και το νησί μας πριν από 10 περίπου χρόνια και ρίζωσε, στον κάμπο των Φανών.

Ο Muhmmad Zohiab ή ο «Θοδωρής» ο πακιστανός, όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής στην οποία είναι γνωστός, κατέθεσε κι αυτός το υστέρημά του στο κοινωνικό παντοπωλείο των Φανών, παραμονή των Χριστουγέννων: Ένα... τελάρο, με μπουκαλάκια λαδιού. Λάδι που ο ίδιος μάζεψε και έβγαλε στο ελαιοτριβείο της περιοχής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεισφέρει, ότι μπορεί στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής.

Ξέρει πολύ καλά πρώτα απ’ όλους πως είναι κάποιος να στερείται και ποια είναι τα συναισθήματα που νοιώθει. Γνωρίζει επίσης, πως είναι να σε βοηθούν συνάνθρωποί σου, σε δύσκολες ώρες και στιγμές.

Έφθασε στη Ρόδο πριν από 10 περίπου χρόνια. Βρέθηκε στις Φάνες να εργάζεται στον κάμπο.

Να ασχολείται με καλλιέργειες, με κήπους και με ότι έχει να κάνει με αγροτικές και γεωργικές εργασίες. Την πραγματική του ηλικία δύσκολα μπορεί κανείς να την υπολογίσει, όπως μας έλεγαν χθες οι κάτοικοι των Φανών. Είναι 35 περίπου ετών.

Απέκτησε το πρώτο του ποδήλατο με οικονομίες που έκανε τα πρώτα χρόνια γεγονός που του επέτρεψε να καμαρώνει και να κινείται με άνεση στις υποχρεώσεις του. Βρήκε ανθρώπους που τον αγκάλιασαν και τον βοήθησαν στις Φάνες και ποτέ δεν το ξέχασε αυτό.

Με τα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει κι ένα δικό του αυτοκίνητο, εργαλεία για τη δουλειά του και σήμερα, μπορεί να αναλαμβάνει από κήπους, καλλιέργειες μέχρι και ελαιώνες ολόκληρους μοιράζοντας το λάδι που βγάζει με τους ιδιοκτήτες.

Έχει δικά του δίχτυα, γεννήτριες, ηλεκτρικά κοντάρια και κλαδευτικά, αλλά και συνεργεία με δικούς του συμπατριώτες αναλαμβάνοντας έτσι από κοινού τις γεωργικές εργασίες.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο κοινοτάρχης Φανών Βασίλης Νικολίτσης, ευχαρίστησε και δημόσια τον «Θοδωρή» όπως τον αποκαλούν στο χωριό, για την προσφορά του στο κοινωνικό παντοπωλείο των Φανών, καθώς επίσης και όλο τον κόσμο που εδώ και χρόνια προσφέρουν ότι μπορούν από το υστέρημά τους στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης και υποστήριξης στη δύσκολη αυτή κοινωνική δοκιμασία που διανύουμε.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών