Ποιοι δάσκαλοι της Δωδεκανήσου προάγονται

Ποιοι δάσκαλοι της Δωδεκανήσου προάγονται

Ποιοι δάσκαλοι της Δωδεκανήσου προάγονται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 31 Δεκεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2920

ΠΩΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με συμμετοχήν πολλών ξένων επισκεπτών, κυρίως Αθηναίων, θα εστιάση η Ρόδος αύριον την Πρωτοχρονιά, συμφώνως προς τας τοπικάς παραδόσεις. Και, ενώ καταφθάνουν συνεχώς επισκέπται είτε αεροπορικώς, είτε δι’ ατμοπλοίων, διαπιστούται ότι διά πρώτην φοράν εφέτος η ημέρα του Νέου Έτους εις Ρόδον, θα εορτασθή βάσει πλουσίου προγράμματος εκδηλώσεων, οργανωθεισών εις τα πλαίσια της προσπαθείας χειμερινού τουρισμού ή και με πρωτοβουλίαν διαφόρων οργανώσεων.

Ο εορτασμός θ’ αρχίση από σήμερον με τον ιδιαίτερον τόνον που θα δώσουν οι μικροί καλανδισταί περιερχόμενοι ανά τας οδούς και ψάλλοντες τα κάλανδα του Αγίου Βασιλείου, θα φθάση δέ εις το αποκορύφωμά της η ψυχαγωγία εις το ρεβεγιόν που θα δοθή εις την Ροδιακήν Λέσχην και εις το πάρτυ που έχει ετοιμάσει εις το εντευκτήριόν της, η Περιηγητική Λέσχη.

- Αύριον πρώτην του νέου Έτους, την πρωΐαν η Φιλαρμονική του Δήμου θα παρέλθη ανά τας κεντικωτέρας οδούς της πόλεως, παιανίζουσα τα Κάλανδα και διάφορα εμβατήρια. Ενωρίς το απόγευμα επίσης οι επισκέπται και ο λαός της Ρόδου θα παρακολουθήσουν τας δύο ποδοσφαιρικάς συναντήσεις εις το Εθνικόν Στάδιον, ενώ αργότερον, θα λάβουν χώραν εις την παραλιακήν λεωφόρον οι προαγγελθέντες αγώνες αυτοκινήτου.

Τέλος, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όλοι θα έχουν την ευκαιρίαν να παρακολουθήσουν την ταινίαν «Ένα κορίτσι για το καλοκαίρι» εις το Εθνικόν Θέατρον και αργότερον να διασκεδάσουν εις τον Χορόν που έχει οργανώσει ο Γυμναστικός Σύλλογος «Διαγόρας» εις το κέντρον «Ακταίον».

Με αυτάς τας αξιολόγους εκδηλώσεις και με άλλας, περιορισμένης σχετικώς σημασίας, θα εορτάση η Ρόδος την Πρωτοχρονιά, μαζί με τους φιλοξενουμένους της επισκέπτας, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πλήρες πρόγραμμα, καταρτισθέν εις τα πλαίσια της πρώτης πειραματικής προσπαθείας διά την ανάπτυξιν χειμερινού τουρισμού.

ΠΡΟΑΓΩΓΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας κ. Βογιατζή εγένοντο αι εξής προαγωγαί διδασκάλων του Νομού Δωδεκανήσου:

Εκ του 5ου εις τον 4ον βαθμόν:
1) Κρητικού Κ. 1ου Καλύμνου, 2) Τηλιακός Θ. Β’, Καλύμνου, 3) Ευαγγέλου Εμ. Σκάλας Πάτμου, 4) Λιβίτσης Ν. Ε’. Κω, 5) Κωνσταντινίδης Β. Σύμης, 6) Κίννος Εμμ. Ιστρίου, 7) Θυρής Γ. Μονολίθου, 8) Διακογεώργιος Ευ. Σιάννων, 9) Παπαγιαννίδου Παρασκευή Γ’ πόλεως Ρόδου, 10) Καβουκλή Αι. Α’ Χώρας Καλύμνου, 11) Κουρτζής Στ. Μανδρακίου Νισύρου, 12) Χαλκιαδάκης Ι. Πριναρίου Κω, 13) Γεωργιάδης Ι. Ε’ πόλεως Ρόδου, 14) Γαλουζή Καλλιόπη ΣΤ’ Καλύμνου, 15) Ορφανός Γ’ Καρπάθου.

Εκ του 7ου εις τον 6ον βαθμόν: 1) Παπαϊωάννου Δ. Καρδαμένης Κω, 2) Παναγιώτου Μ. Παραδεισίου, 3) Κουτσανέλλου. Κάμπου Κω, 4) Τριπολίτου Ελ. 7ου Νηπιαγωγείου Ρόδου.

Εκ του 8ου εις τον 7ον βαθμόν: 1) Λελεκοπούλου Δ. 4ου Νηπιαγωγείου Ρόδου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
- Προχθές την 8ην εσπερινήν εδόθη εις το εντευκτήριον της Περιηγητικής Λέσχης διάλεξις του Ιατρού κ. Τσατσαρώνη με θέμα: «Τα ωφέλη του ομαδικού τουρισμού». Την διάλεξιν παρηκολούθησεν εκλεκτή μερίς της Ροδιακής κοινωνίας.
- Ανεχώρησε χθες εκ Ρόδου ο ζωγράφος κ. Γιώργος Πατριαρχέας μετά τριήμερον παραμονήν ενταύθα. Ο καλλιτέχνης ησχολήθη με εργασίαν της ειδικότητός του.
- Eκυκλοφόρισεν εις Ρόδον η μηνιαία Επιθεώρησις «Καρπαθιακή» με ποικίλην ύλην, ειδήσεις και λαογραφικά σημειώματα. Μεταξύ άλλων δημοσιεύεται άρθρον του Μητροπολίτου Καρπάθου κ. Αποστόλου.

ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ
ΣΥΜΗ: Υπό παραγόντων της Σύμης εζητήθη όπως δημιουργηθή εις την Μονήν Πανορμίτου Μουσείον των Αφιερωμάτων, τα οποία αποστέλλονται κατά καιρούς και με διαφόρους τρόπους εις τον θαυματουργόν Άγιον της Δωδεκανήσου.
Η Ιερά Μονή, ως γνωστόν, έχει καταστή τόπος Πανδωδεκανησιακού προσκυνήματος, μεταξύ των αφιερωμάτων συγκαταλέγονται και πολλά αποσταλλέντα από τους ωκεανούς ή από μακρινάς χώρας.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Ως ανεκοίνωσεν ο Δήμαρχος κ. Οικονόμου, κατά το 1961 η Αστυπάλαια θα είναι έτοιμη να δεχθή και να φιλοξενήση ανέτως παραθεριστάς εκ Παλαιάς Ελλάδος και εκ του εξωτερικού. Εις αριθμόν 300 ταυτοχρόνως. Ο κ. Δήμαρχος ανεφέρθη εις το γεγονός ότι εφέτος επεσκέφθησαν την νήσον 1.500 περιηγηταί και 80 θαλαμηγοί και ετόνισεν ότι συντόμως θα είναι έτοιμον και το νέον ξενοδοχείον της Αστυπαλαίας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου