Ανταγωνισμός κεφαλαίων

Ανταγωνισμός κεφαλαίων

Ανταγωνισμός κεφαλαίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και συναίσθημα.

Αποτελείται από αριθμούς, ισολογισμούς και υπολογισμούς. Σύρομεν γραμμήν οριζοντίαν, κάνουμε την πρόσθεση και δίνουμε το αποτέλεσμα. Βέβαια υπάρχουν και οι αφελείς αρκούντως εκμεταλλεύσιμοι που πιστεύουν στη φανέλα, στις οριζόντιες μπαλιές και στα παλληκάρια από την Λειβαδιά.

Ενίοτε αμφισβητούν τα πέναλτυ που σημείωσε ο διαιτητής, αλλά πάνω απ όλα είναι πιστοί στις μεταγραφές και το ήθος του κ. Προέδρου. Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς, χωρίς τους αφελείς και τους ηλίθιους δεν θα υπήρχε ούτε πρόεδρος, ούτε διοικητικό συμβούλιο, ούτε ο Ζινεντιν Ζιντάν ως ακριβοπληρωμένος προπονητής. Όλα ίσωμα, κανένα άχ , καμμία ιαχή.

Πιθανόν θα μου πείτε, χωρίς αυτά πως θα αυξανόταν η κατανάλωση της Αντιγόνης ως σύγγραμμα του Σοφοκλή. Εντάξει, δεν είπαμε κι έτσι, δεν είπαμε να ασχολείται ο υπέροχος φίλαθλος όχλος με τον κάθε αρχαίο που δεν τον θυμούνται πιά ούτε οι παίχτες της τοπικής ερασιτεχνικής. Τέτοια ξεφτίλα δεν την θέλει κανείς και πολύ περισσότερο οι αμυντικοί και τα χάφ. Δεν είναι δυνατόν να εξομοιώσεις έναν ταχύτατο επιθετικό με τον ανυπόστατο Αλέξανδρο Φλέμιγκ, αυτό είναι ύβρις κατά της ιστορίας της ανθρωπότητας της γής και της πιθανής ύπαρξης ζωής και σε άλλους πλανήτες.

Ο γκολτζής θα παραμένει αιώνια βαθιά μέσα στις καρδιές του φιλοθεάμωνος κοινού σαν ένας ήρωας εξ ίσου μεγάλος με τον Λούκυ Λουκ και τον Ρατανπλάν. Α, μην τα θέλουμε όλα δικά μας, υπάρχουν ιερότητες και προτεραιότητες ανάμεσα στους μορφωμένους και αυτοδίδακτους ανθρώπους από την θέση της κερκίδας και των ιδρωμένων αποδυτηρίων. Τιμή και δόξα στις σωματικές εκκρίσεις.

Ήθελε ο ηρωϊκός και τίμιος Ολυμπιακός να κερδίση την επίσης ηρωική και τίμια Manchester City παίζοντας θεαματικό και εγκεφαλικό ποδόσφαιρο. Που πας ρε Καραμήτρο, ο κάθε παίκτης της Αγγλικής ομάδας στοιχίζει όσο όλοι οι παίχτες του Ολυμπιακού μαζί με το στάδιο Καραϊσκάκη και το Φάληρο στην ευρύτερή του γεωγραφική έννοια, πας καλά ή να βάλουμε τις φωνές.

Πήρες βέβαια κάτι καλά μαυράκια για την ομάδα σου αλλά δεν έφτασες και στα βάθη της ζούγκλας για να δείς κάτι παιχταράδες την ώρα που παίζουν μπάλα με την νεκροκεφαλή του παππού τους. Δεν ξόδεψες όπως οι Άγγλοι, δεν έφαγες το φαϊ των πιθήκων για να ανακαλύψεις το ελιξήριο της τεχνικής για τους ποδοσφαιριστές. Η Manchester πάνω στον τομέα των ταμ ταμ έχει επενδύσει πολλές εκατομμύρια λίρες και έχει κοιμηθεί καλοκαίρια ολόκληρα με την γυναίκα του φύλαρχου και έρχεσαι εσύ να τους κερδίσεις; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Το ποδόσφαιρο στην επαγγελματική του μορφή δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι των Ελλήνων. Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ανταγωνισμό κεφαλαιούχων με σκοπό το οικονομικό κέρδος.

Η Όλη επιχείρηση στηρίζεται στην αθωότητα και στην αφέλεια των ανύποπτων μαζών οι οποίες είναι έτοιμες να θυσιαστούν είτε κάτω από τις σχάρες των ποδοσφαιρικών παπουτσιών ή τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων μάρκας Pancer. Δικαίωμά τους. Διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου