Τα μέτρα προστασίας, τα δικαιολογητικά κι οι προθεσμίες των συναλλασσόμενων με το Λιμεναρχείο Ρόδου

Τα μέτρα προστασίας, τα δικαιολογητικά κι οι προθεσμίες των συναλλασσόμενων με το Λιμεναρχείο Ρόδου

Τα μέτρα προστασίας, τα δικαιολογητικά κι οι προθεσμίες των συναλλασσόμενων με το Λιμεναρχείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Τα μέτρα προστασίας και το πως θα λειτουργήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων στην περιοχή μας, αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες.

Οι διαδικασίες αυτές θα ισχύσουν στο πλαίσιο των νέων διατάξεων που ισχύουν και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα:
Οι άδειες εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, η ισχύς των οποίων έληξε εντός του μηνός Νοεμβρίου ή τον Δεκέμβριο του 2020, ή λήγει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, για τις οποίες υποβάλλονται αιτήσεις ανανέωσης κατ’ εφαρμογή των παρ. 11 και 12 του άρθρου 23 του Γ.Κ.Λ. 20 (444 Β’/1999) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δύνανται να ανανεωθούν μέχρι και την 31η-03-2021, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στις ως άνω παραγράφους, χωρίς την προσκόμιση των ιατρικών πιστοποιητικών/βεβαιώσεων της περ. α, παρ. 11 του ίδιου άρθρου, τα/τις οποία/ες οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν σε κάθε περίπτωση να προσκομίσουν μέχρι και την ως άνω ημερομηνία.

Οι δύτες/μαθητευόμενοι δύτες οι οποίοι υποχρεούνται να προβούν εντός του μηνός
Δεκεμβρίου του έτους 2020 και των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2021, στην ετήσια γενική ιατρική εξέταση, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην περ. δ του άρθρου 8 του Γ.Κ.Λ. 10 (978 Β’/1995), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δύνανται να ασκούν το επάγγελμα μέχρι να εκπληρώσουν την σχετική υποχρέωση μέχρι και την 31η-03-2021.

Οι νομίμως δραστηριοποιούμενοι δύτες/μαθητευόμενοι δύτες που απώλεσαν το δικαίωμα πρόσβασης στο σχετικό επάγγελμα, λόγω της συμπλήρωσης του 55ου έτους της ηλικίας τους, εφοδιάζονται με βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων δραστηριοποίησης δύτη/μαθητευόμενου δύτη, εφόσον υποβάλλουν στη Λιμενική Αρχή που έχει εκδώσει σε αυτούς την αντίστοιχη πράξη, την αίτηση της παρ. 12 του άρθρου 3 του Γ.Κ.Λ. 10 (978 Β’/1995) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μέχρι και την 31η-03-2021.

Η ισχύς των αδειών ναυαγοσώστη, που χρήζουν ανανέωση από την 31η-08-2020 και έπειτα, παρατείνεται περαιτέρω, μέχρι και την 31η-03-2021.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς