Ούτε ένας από τους τέσσερις Βουλευτές μας δεν υπουργοποιήθηκε

Ούτε ένας από τους τέσσερις Βουλευτές μας δεν υπουργοποιήθηκε

Ούτε ένας από τους τέσσερις Βουλευτές μας δεν υπουργοποιήθηκε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2102 ΦΟΡΕΣ

«Βράζει» η βάση της Νέας Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Δυσμενείς εντυπώσεις προκάλεσε στη συντριπτική πλειοψηφία των Δωδεκανησίων (ανεξαρτήτως σε ποιό κόμμα ανήκουν), η απόφαση του Πρωθυπουργού να μην συμπεριλάβει κανέναν από τους τέσσερις Bουλευτές του νομού μας στο κυβερνητικό σχήμα.

Τα επικριτικά σχόλια σε βάρος της απόφασης αυτής, ήταν εκατοντάδες και αποτυπώθηκαν χθες με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επί της ουσίας, ο πολυδιαφημιζόμενος ανασχηματισμός των τελευταίων ημερών, δεν έφερε τίποτε καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Οι περισσότεροι από τους Yπουργούς έμειναν «γατζωμένοι» και αμετακίνητοι στις καρέκλες τους, ενώ άλλοι μετακινήθηκαν ένα – δυό τετράγωνα παρακάτω σε άλλα υπουργεία.

Ο Μάνος Κόνσολας, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του νομού μας, έμεινε έξω από το κυβερνητικό σχήμα, την ώρα που και το έργο και οι προσπάθειές του ήταν μετρήσιμες και αποτελεσματικές και πάντως πολύ πιο ουσιαστικές ακόμα κι από αυτές του ίδιου του Υπουργού Τουρισμού.
Ο Βασίλης Υψηλάντης, ένας βουλευτής με εμπειρία στον κοινοβουλευτικό τομέα, στην διοίκηση αλλά και στα κοινά, έμεινε επίσης εκτός έξω από το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Εκτός έμειναν ακόμα η Μίκα Ιατρίδη και ο Γιάννης Παπάς, βουλευτές με θέληση και ικανότητες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από εκείνους που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις ή από άλλους που υπουργοποιήθηκαν. Οι απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πάντως, δεν είδαν σε καμία περίπτωση με καλό μάτι το νέο αυτό μετασχηματισμό, ο οποίος πιθανότητα έγινε για να γίνει και τίποτε περισσότερο.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός φάνηκε άτολμος να μετακινήσει υπουργούς που αποδεδειγμένα δεν κατάφεραν να προσφέρουν ουσιαστικό έργο στον τομέα που τους ανατέθηκε, επιβεβαιώνοντας έτσι για ακόμα μια φορά, ότι σε αυτή τη χώρα δυστυχώς, οι αποφάσεις για υπουργοποιήσεις δεν λαμβάνονται με γνώμονα την προσφορά και τις ικανότητες του κάθε πολιτικού.

Σε κάθε περίπτωση, οι τέσσερις από τους πέντε βουλευτές του νομού μας, που για πρώτη φορά ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, έμειναν εκτός των υπουργικών θέσεων. Αντίθετα με άλλες περιοχές, η Δωδεκάνησος για ακόμα μια φορά αδικήθηκε κατάφωρα.

Αντίστοιχα, κατάφωρη αδικία από τις αποφάσεις αυτές, υπέστη και ο νομός των Κυκλάδων, δεδομένου ότι κανείς από τους κυβερνητικούς βουλευτές, δεν συμπεριελήφθη στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ουσιαστικά δηλαδή, ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο, τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος, (μετά και την απομάκρυνση του Βρούτση από το Υπουργείο Εργασίας) γεγονός που έχει προκαλέσει επίσης και στις Κυκλάδες αντίστοιχες αντιδράσεις.

Οι λεπτές ισορροπίες, δεν τηρήθηκαν ούτε αυτή τη φορά. Κι η Δωδεκάνησος, ζει μια ακόμα χρονική συγκυρία, αντίστοιχη με εκείνες που πέρασαν κρατώντας μακριά από καίριες κυβερνητικές θέσεις, ανθρώπους ικανούς, που έχουν δοκιμαστεί μέσα από τον πολιτικό στίβο και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, προερχόμενους μέσα από την ίδια την κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος