Δημήτρης Γκάιδας: «Ας εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι!»

Δημήτρης Γκάιδας: «Ας εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι!»

Δημήτρης Γκάιδας: «Ας εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 586 ΦΟΡΕΣ

Αισιόδοξος ότι μετά τη Super League 2, θα ξεκινήσει και η Football League και άρα και το πρωτάθλημα Νέων, δηλώνει ο υπεύθυνος των Ακαδημιών της Ρόδου και προπονητής της U18, Δημήτρης Γκάιδας. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων επεσήμανε για το θέμα αυτό και τα ακόλουθα:

«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, περιμένουμε. Νομίζω ότι είναι μία κατάσταση λίγο διαφορετική από την πρώτη. Η ψυχολογία όλων είναι μαζεμένη. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μας έχει αλλάξει την καθημερινότητα. Στο πρώτο lockdown είχες μπροστά σου το καλοκαίρι και περίμενες ότι θα τελειώσει όλο αυτό. Τώρα είναι αλλιώς και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Μας έχει έρθει πιο βαρύ. Είμαι όμως αισιόδοξο άτομο και πάντα θέλω να κοιτάω τη θετική πλευρά. Έτσι και τώρα βλέποντας ότι γίνεται μια αρχή με τη SL2, κάποια στιγμή βήμα βήμα, θα έχουμε το δικαίωμα να προπονούμαστε και εμείς ελεύθερα. Όπως γινόταν και το προηγούμενο διάστημα. Είτε έρθει τώρα είτε τις επόμενες ημέρες. Αυτό περιμένω. Κάποια στιγμή να γυρίσουμε στα γήπεδα».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται σε σχέση με το ποδόσφαιρο, απάντησε ως εξής: «Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να επέμβουμε είναι εντολές που πρέπει να υπακούσουμε. Το να πω εγώ αν είναι κάτι σωστό ή λάθος δεν έχει βαρύτητα. Μας έχουν δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και στο κομμάτι του αθλητισμού δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Στον αθλητισμό είναι κλειστά όλα.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι περίεργη. Γι’ αυτό το λόγο έχουν πάρει την απόφαση να μείνουν όλα κλειστά. Η ψυχολογία των παιδιών είναι ο κύριος και βασικός παράγοντας. Εγώ έχω ένα μικρό παιδί στο σπίτι κλεισμένο εδώ και δύο μήνες, 3,5 χρονών. Δεν μπορεί να βγει έξω να παίξει, να εκτονωθεί. Σας μιλάω για μικρά παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι και δεν έχουν χρόνο εκτόνωσης. Τα μεγαλύτερα παιδιά, θα κάνουν την προπόνησή τους, αλλά επειδή μιλάμε για μπάλα όσο και να τρέξεις, ό,τι και να κάνεις, δεν είναι το ίδιο. Το ποδόσφαιρο είναι επικοινωνία. Είναι συνεργασία. Και χωρίς αυτή ομάδα δεν υπάρχει».

Για το πόσο κακό είναι το lockdown στα παιδιά που βρίσκονται σε μια κρίσιμη ποδοσφαιρική ηλικία, ανέφερε τα εξής: «Όλα αυτά τα παιδιά, που είναι στην εφηβεία, έχουν χάσει 1,5 χρόνο από την εξέλιξή τους ως ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα παιδί στην ηλικία των 15, 16, 17, αν σταθεί τυχερό, μπορεί μέσα από κάποιο ματς να επιλεχθεί, να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτή τη στιγμή το στοιχείο αυτό, στερείται από τα παιδιά. Δεν έχουν παιχνίδια. Όσο δεν έχεις προπονητικές μονάδες και ώρες, τόσο πίσω σε κρατάει.

Αν και εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία να ανοίξουμε, ας εκμεταλλευτούμε πάρα πολύ την εποχή του καλοκαιριού. Ακόμα και τα αναπτυξιακά τουρνουά θα μπορούσε να είναι μία σκέψη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Με τους περιορισμούς και τα μέτρα φυσικά. Αλλά να καλύψουμε ένα ποσοστό από τις ώρες που έχουν χάσει».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη η δωδεκανησιακή αποστολή για το Πανελλήνιο στίβου Κ18 στην Πάτρα

Γ' Εθνική: Κάνει πλάνο για τοπικό ο Ιάλυσος

ΑΣΙΑΘ Ρόδου: «Ανοίγει πανιά» με νέο προορισμό το Πέδι Σύμης

Οι οπαδοί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν για άλλη μια φορά στο κέντρο της Ρόδου (φωτογραφίες & βίντεο)

Ξεκίνημα με Αρισβαίο Καλλονής για την Ελπίδα Πεταλούδων στα μπαράζ ανόδου

Μαρία Μαγκούλια και Ραφαέλα Σπανουδάκη από τη Ρώμη στην ελίτ των αγωνισμάτων τους

Ακουσίλαος: Παραμένει στο ρόστερ και ο Σαΐτης

Παρουσία του Νίκου Δράκου με την Εθνική ποδηλασίας στο “Tour de Kurpie”