Συμφωνούν οι έμποροι της Ρόδου στην εφαρμογή του click in shop

Συμφωνούν οι έμποροι της Ρόδου στην εφαρμογή του click in shop

Συμφωνούν οι έμποροι της Ρόδου στην εφαρμογή του click in shop

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1684 ΦΟΡΕΣ

Πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν το άνοιγα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click in shop σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον απεγκλωβισμό του εμπορικού κόσμου από την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που προκαλούν η πανδημία και τα παρατεταμένα lockdown.

Και στη Ρόδο η… μέθοδος αυτή δηλαδή η λειτουργία των καταστημάτων με προκαθορισμένα ραντεβού συγκεκριμένου αριθμού πελατών ημερησίως, κερδίζει καθημερινά έδαφος, αφού είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ώστε να έχουμε γρήγορη επιστροφή σε μία μορφή κανονικότητας τουλάχιστον για τις εμπορικές δραστηριότητες στις οποίες αυτή μπορεί να εφαρμοστεί.

Μάλιστα έμποροι που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ένδυσης, υπόδησης και στον κλάδο των κοσμημάτων, θεωρούν ότι είναι ζήτημα ημερών να ανακοινωθεί η εφαρμογή του click in shop για αυτές τις κατηγορίες, καθώς είναι οι μοναδικές για τις οποίες όπως φαίνεται θα εφαρμοστεί.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μπόνης που ρωτήθηκε από τη «Ροδιακή» για το αν ο σύλλογος συμφωνεί με τη αυτή τη μέθοδο αγορών απάντησε ως εξής: «Φυσικά και μας βρίσκει σύμφωνους καθώς δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μία λειτουργία της αγοράς και περισσότερο την ένδυση, υπόδηση και τα καταστήματα κοσμημάτων, για τα οποία είναι απαραίτητο να υπάρχει είσοδος του καταναλωτή στο κατάστημα πάντα βέβαια με αυστηρούς κανόνες».

Παράλληλα ερωτηθείς για το αν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό στην πράξη και για άλλες εμπορικές δραστηριότητες δήλωσε: «Όχι δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για κάποια άλλη εμπορική δραστηριότητα.

Οι άλλες μπορούν να λειτουργήσουν με το click away. Αυτό που έχουμε ως δέσμευση από την κυβέρνηση είναι γι’ αυτές τις τρεις δραστηριότητες. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να εισέλθει στο κατάστημα και να διαλέξει αυτό που επιθυμεί, με ραντεβού βέβαια».

Συμφωνεί το υπουργείο Ανάπτυξης
Για το θέμα υπήρξε ήδη τη Δευτέρα συνάντηση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κατά την οποία έγινε γνωστό ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα η εφαρμογή της νέας μεθόδου αγορών τουλάχιστον για τα καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και κοσμημάτων.

Μάλιστα η ΕΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Στην ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης για τον απεγκλωβισμό του εμπορικού κόσμου από την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που προκαλούν η πανδημία και τα παρατεταμένα lockdown συμφώνησαν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας και η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέλυσε τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργεί στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις η παράταση του lockdown, καθώς μετά την απώλεια του εορταστικού τζίρου χάνονται και οι πωλήσεις των εκπτώσεων στις οποίες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για κάποιες ανάσες ρευστότητας.

Για τους λόγους αυτούς ζήτησε να επαναλειτουργήσουν άμεσα, τουλάχιστον με τη μέθοδο click in shop. Υπενθύμισε δε ότι η υποδειγματική τήρηση των κανόνων ασφαλείας από εμπόρους και εργαζόμενους έχουν αναδείξει τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα σε χώρους μηδαμινής επιδημιολογικής επιβάρυνσης,

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε τη βούλησή της για γρήγορη επιστροφή συνολικά του λιανεμπορίου σε μία μορφή κανονικότητας. Διαβεβαίωσε πως έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην αγορά και ότι ήδη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύθηκε πως με αποφάσεις της που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογεί την εφαρμογή της μεθόδου click in shop ειδικά στους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος, δηλαδή τη λειτουργία τους με προκαθορισμένα ραντεβού συγκεκριμένου αριθμού πελατών ημερησίως».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο